Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη Fed - Οριακές μεταβολές στον DAX

tags :
Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη Fed - Οριακές μεταβολές στον DAX
Οι τράπεζες σημείωσαν άλμα 0,9%, ενώ οι μετοχές της τεχνολογίας και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά 0,9%
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την τελευταία απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική και με φόντο μια πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων.
Οι τράπεζες σημείωσαν άλμα 0,9%, ενώ οι μετοχές της τεχνολογίας και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά 0,9%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,15% στις 17.905 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,63% στις 8.172 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.914 με πτώση 0,88%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε οριακές μεταβολές στις 33.736 μονάδες.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας διατήρησαν σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαΐου, διατηρώντας τα στο εύρος από 5,25% έως 5,5%, όπως αναμενόταν. 
Ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ότι είναι απίθανο η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας να είναι μια αύξηση των επιτοκίων.
Η νομισματική χαλάρωση «θα ξεκινήσει αργότερα από ό,τι αναμενόταν» καθώς «ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2%», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) Jerome Powell, στη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα για 6η συνεχόμενη φορά (στο εύρος 5,25% - 5,50%).
Έτσι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας επιβεβαίωσε ότι αναστέλλονται τα σχέδια για μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024, καθιστώντας αμφίβολες τις τρεις μειώσεις που είχε προαναγγείλλει η Fed.
Ο κ. Powell ανέφερε ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 2%», ενώ έκρινε απίθανο η επόμενη κίνηση να είναι μια αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης