Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Πεζοναύτες παραγγέλνουν τους πρώτους εκτοξευτές NMESIS

ΗΠΑ: Οι Πεζοναύτες παραγγέλνουν τους πρώτους εκτοξευτές NMESIS
Η ανάπτυξη του NMESIS, ως ελαφρύ όχημα με μεγάλη παράκτια ισχύ πυρός, «φωτογραφίζει» κυρίως τον Ειρηνικό Ωκεανό, με πολλά διάσπαρτα νησιά κάθε μεγέθους, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε αρχιπελαγικό περιβάλλον
Το πρόγραμμα εκτοξευτών NMESIS των Αμερικανών Πεζοναυτών εισέρχεται τελικά σε αρχική παραγωγή χαμηλού ρυθμού (LRIP), μετά την ανάθεση έργου 49,4 εκατ. δολαρίων στη Raytheon.
Το NMESIS προορίζεται για την εκτόξευση πυραύλων κατά πλοίων, NSM και αφορά ένα τροποποιημένο τακτικό όχημα JLTV, χωρίς προσωπικό, που φέρει δύο κάνιστρα εκτόξευσης. Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί και θα επιτρέψει την ανάπτυξη πυραύλων NSM (εμβέλειας μεγαλύτερης των 185 χιλιομέτρων) για την κάλυψη μεγάλων θαλάσσιων περιοχών, χωρίς ρίσκο προσωπικού, αφού αυτό θα είναι ασφαλές σε κάποιο σημείο όπου θα βρίσκεται το κέντρο τηλεκατεύθυνσης.
Η ανάπτυξη του NMESIS, ως ελαφρύ όχημα με μεγάλη παράκτια ισχύ πυρός, «φωτογραφίζει» κυρίως τον Ειρηνικό Ωκεανό, με πολλά διάσπαρτα νησιά κάθε μεγέθους, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε αρχιπελαγικό περιβάλλον. Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες δοκίμασαν με επιτυχία το NMESIS για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης