Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με τον Trump στη δίκη του – «Δεν κοιμήθηκα… απλώς έκλεισα τα όμορφα μπλε μάτια μου»

tags :
Σάλος με τον Trump στη δίκη του – «Δεν κοιμήθηκα… απλώς έκλεισα τα όμορφα μπλε μάτια μου»
Το NBC News ανέφερε ότι τα μάτια του Trump ήταν κλειστά για παρατεταμένες περιόδους και το κεφάλι του μερικές φορές τρανταζόταν με τρόπο που φαινόταν ότι τον είχε πάρει ο ύπνος
Σάλος προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολλά αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία καθώς ο Donald Trump κατά τη διάρκεια της ακρόασης για τη δίκη του… κοιμόταν.
«Σε αντίθεση με τα ΜΕΣΑ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, δεν αποκοιμιέμαι κατά τη διάρκεια του κυνηγιού μαγισσών του Crooked D.A., ειδικά όχι σήμερα», έγραψε ο Trump, στο Truth Social κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στη δίκη του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μανχάταν.
«Απλώς κλείνω τα όμορφα μπλε μάτια μου, μερικές φορές, ακούω έντονα και τα παίρνω όλα μέσα μου!!!» έγραψε ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος.
Το επιτελείο του είχε προηγουμένως αντιδράσει όταν πολλοί δημοσιογράφοι στην αίθουσα του δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένης της Maggie Haberman των New York Times, ανέφεραν την πρώτη ημέρα της επιλογής των ενόρκων ότι ο Trump φαινόταν να κοιμάται μερικές φορές.
Ο Trump φάνηκε να κοιμάται στο δικαστήριο σε πολλές άλλες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία εισήλθε στη 10η ημέρα.
Την Τρίτη, το NBC News ανέφερε ότι τα μάτια του Trump ήταν κλειστά για παρατεταμένες περιόδους και το κεφάλι του μερικές φορές τρανταζόταν με τρόπο που φαινόταν ότι τον είχε πάρει ο ύπνος.
Ο Trump έμοιαζε να «ξεκουράζει» ξανά τα μάτια του το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το NBC.

Ο συμβολικός ισχυρισμός

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ο Trump «κοιμάται» έχει τεράστια σημασία κατά τις προεδρικές εκλογές του 2024, δεδομένου ότι ο Trump αποκαλεί τον Πρόεδρο Joe Biden «Sleepy Joe» εδώ και χρόνια.
Ο Trump πρέπει να κάθεται στο δικαστήριο κάθε μέρα της δίκης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες.
Η ανάρτηση ήρθε μετά από κατάθεση του Keith Davidson, του δικηγόρου που βοήθησε στη συγκάλυψη των ισχυρισμών για εξωσυζυγικές σχέσεις του Trump πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Ο Davidson κατέθεσε την Πέμπτη ότι τη νύχτα που ο Trump κέρδισε αυτές τις εκλογές, έστειλε μήνυμα: «Τι κάναμε;» σε έναν αρχισυντάκτη ταμπλόιντ που εργαζόταν για τις συμφωνίες χρημάτων μαζί του.
Ο Davidson ρωτήθηκε σχετικά με το κείμενο, το οποίο έστειλε καθώς ο Trump πέτυχε μια εκπληκτική νίκη επί της Δημοκρατικής Hillary Clinton.
Αποδέκτης του κειμένου ήταν ο Dylan Howard, τότε αρχισυντάκτης του National Enquirer, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην πληρωμή των 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Stormy Daniels.
Αυτή η πληρωμή βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης του εισαγγελέα του Μανχάταν Alvin Bragg κατά του Trump.
«Θεέ μου», απάντησε ο Howard.
Ο Davidson, ο οποίος εκπροσωπούσε την Daniels εκείνη την εποχή, κατέθεσε την Πέμπτη ότι το κείμενό του ήταν «κάπως χιούμορ».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο Howard κατάλαβαν τότε ότι «οι δραστηριότητές μας μπορεί να βοήθησαν κατά κάποιο τρόπο την προεδρική εκστρατεία του Trump».
Ο Davidson επέστρεψε στο βήμα του μάρτυρα αφού ο δικαστής Juan Merchan διεξήγαγε μια δεύτερη ακρόαση σχετικά με το εάν ο Trump παραβίασε τη διαταγή της σιωπής μιλώντας για πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση.
Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Merchan κατηγόρησε τον Trump για εννέα παραβιάσεις του διατάγματος φίμωσης, το οποίο απαγορεύει στον Trump να συζητά με ενόρκους, μάρτυρες και άλλους που εμπλέκονται στη δίκη του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μανχάταν.
Μετά την πρώτη ακρόαση για το διάταγμα την περασμένη εβδομάδα, οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Trump ότι το παραβίασε άλλες τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα ο δικαστής να προγραμματίσει μια δεύτερη ακρόαση.
«Οι δηλώσεις του είναι διαβρωτικές για αυτή τη διαδικασία και για τη δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης», είπε ο εισαγγελέας Chris Conroy για τον Trump το πρωί της Πέμπτης.
Ο Merchan επέβαλε την Τρίτη το μέγιστο πρόστιμο των 1.000 δολαρίων για καθεμία από τις εννέα παραβιάσεις, ένα ποσό που αναγνώρισε ότι ήταν μόλις ένα χαστούκι στον καρπό για τον Trump, έναν πολυδισεκατομμυριούχο.
Αλλά ο δικαστής προειδοποίησε επίσης τον Trump ότι μελλοντικές παραβιάσεις των δικαστικών εντολών θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στη φυλακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης