Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις Ουγγαρίας: Οι ΗΠΑ θέλουν συνέχεια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την Κεντρική Ευρώπη... αιχμή του δόρατος κατά της Ρωσίας

Αποκαλύψεις Ουγγαρίας: Οι ΗΠΑ θέλουν συνέχεια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την Κεντρική Ευρώπη... αιχμή του δόρατος κατά της Ρωσίας
Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και την ενεργειακή συνεργασία Γερμανίας – Ρωσίας λέει ο Balasz Orban, σύμβουλος του Ούγγρου πρωθυπουργού
Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς τον χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους λέει ο Balasz Orban πολιτικός σύμβουλος του Ούγγρου πρωθυπουργού, Victor Orban.
Σε συνέντευξη του στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Tucker Carlson, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός με τη συνέντευξη που πήρε από τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, o Orban είπε ότι οι Αμερικάνοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την τρέχουσα κατάσταση.
«Υπάρχουν κάποια τακτικά πλεονεκτήματα...
Για παράδειγμα, προσπαθείτε να αποδυναμώσετε τη Ρωσία, η οποία είναι πάντα προτεραιότητα για τις ΗΠΑ.
Προσπαθείτε να σταματήσετε τη γερμανική και τη ρωσική ενεργειακή συνεργασία, η οποία είναι προτεραιότητα σας.
Ψάχνετε αγορές για να εξάγετε LNG, το οποίο είναι πάντα προτεραιότητα για τις ΗΠΑ» επισημαίνει ο Orban, αναφέροντας πως αυτά τα μικρά πλεονεκτήματα για τις ΗΠΑ, είναι καταστροφικά για την Ευρώπη.
«Στρατηγικά... καταστρέφουν την Ευρώπη ως οικονομική δύναμη» υποστήριξε ο Orban.

Αιχμή του δόρατος η Κεντρική Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Orban, η κυβερνώσα ελίτ στις ΗΠΑ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την Κεντρική Ευρώπη ως αιχμή του δόρατος κατά της Ρωσίας.
«Νομίζω ότι η πρόταση που προέρχεται από τη φιλελεύθερη ελίτ της Ουάσιγκτον είναι ότι οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης θα μπορούσαν να γίνουν η αιχμή του δόρατος κατά των Ρώσων.
Ξέρετε, τα τελευταία σύνορα» υποστήριξε ο Ούγγρος πολιτικός αναλυτής, ο οποίος εκφράζει την αντίθεση του στο σενάριο που θέλει την Ουγγαρία να αποτελεί το τελευταίο σύνορο.
«Θέλουμε η Ουγγαρία να αποτελεί ένα κράτος – κλειδί στην περιοχή, εξαιτίας ακριβώς της μοναδικής της θέσης που είναι στο κέντρο των εμπορικών διαδρόμων μεταξύ Ανατολής και Δύσης» τονίζει ο Orban, επισημαίνοντας ότι η Ουγγαρία επιθυμεί μια ειρηνική συνύπαρξη με τη Ρωσία.
Σε αυτό το πλαίσιο επαναλαμβάνει πως θέση της Ουγγαρίας είναι πως αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτή θα είναι η καλύτερη εξέλιξη για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης