Τελευταία Νέα
Διεθνή

Josep Borrell (Διπλωματία ΕΕ): Η Ουκρανία θα συνθηκολογήσει σε δύο εβδομάδες χωρίς προμήθειες όπλων

Josep Borrell (Διπλωματία ΕΕ): Η Ουκρανία θα συνθηκολογήσει σε δύο εβδομάδες χωρίς προμήθειες όπλων
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία και η εξάμηνη καθυστέρηση στις προμήθειες θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση «από νίκη σε ήττα»
Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει «σε δύο εβδομάδες» χωρίς τη βοήθεια της Δύσης, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell κατά την διάρκεια διάλεξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Ξέρω πώς θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Αυτό μπορεί να γίνει σε μερικές εβδομάδες - απλά σταματήστε την προμήθεια όπλων, τότε η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί, θα αναγκαστεί να παραδοθεί, ο πόλεμος θα τελειώσει», σημείωσε.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell έθεσε επίσης μια ρητορική ερώτηση: «Το θέλουν αυτό στην Ευρώπη;»
Τόνισε ότι δεν επιθυμεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα και «πολλοί στην Ευρώπη δεν το θέλουν».
Επιπλέον, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία και η εξάμηνη καθυστέρηση στις προμήθειες θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση «από νίκη σε ήττα».
Ο Josep Borrell έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της συνεχιζόμενης στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο από τη Δύση. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο 2023 εξέφρασε επίσης φόβους ότι χωρίς ξένη βοήθεια η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελείωνε πολύ γρήγορα.
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο διπλωμάτης προειδοποίησε ότι δεν βλέπουν όλες οι χώρες της ΕΕ τη Ρωσία ως «στρατηγική απειλή», ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί να τις πείσει για αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης