Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harvard: Mε αποβολή απειλούνται φοιτητές που διαδηλώνουν για τη Γάζα

tags :
Harvard: Mε αποβολή απειλούνται φοιτητές που διαδηλώνουν για τη Γάζα
Με ακούσια άδεια απειλεί τους διαδηλωτές φοιτητές του Χάρβαρντ ο προσωρινός πρόεδρος του Πανεπιστημίου
Συλλήψεις, απομπομπές και αποβολές καλούνται να αντιμετωπίσουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο του Harvard, εν μέσω του αναβρασμού στα αμερικανικά πανεπιστήμια αλλά και σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ – Hamas.
Συγκεκριμένα, ο προσωρινός πρόεδρος του Πανεπιστημίου Harvard Alan Garber απείλησε τους διαδηλωτές φοιτητές με “ακούσια άδεια” από τη σχολή τη Δευτέρα, εάν δεν εκκενώσουν έναν από τους φιλοπαλαιστινιακούς καταυλισμούς.
Το πανεπιστήμιο ζήτησε τον τερματισμό του καταυλισμού των διαδηλωτών που βρίσκεται στην αυλή του Χάρβαρντ, καθώς στις 21 Μαΐου πρόκειται να λάβει χώρα στο ίδιο σημείο η αποφοίτηση των σπουδαστών.
“Γράφω σήμερα με αυτό το απλό μήνυμα: Η συνέχιση του καταυλισμού αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για το εκπαιδευτικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου.
Όσοι συμμετέχουν ή τον διατηρούν θα παραπεμφθούν για ακούσια άδεια από τις σχολές τους.
Το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, συμπεριλαμβανομένης της διαμαρτυρίας και της διαφωνίας είναι ζωτικής σημασίας για το έργο του ερευνητικού πανεπιστημίου.
Αλλά δεν είναι απεριόριστο”, δήλωσε ο Garber στο μήνυμα που έστειλε προς τους διαδηλωτές.
Ο Garber δήλωσε ότι οι φοιτητές που “παραπέμπονται για ακούσια άδεια” αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, τη μη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, τη μη δυνατότητα διαμονής στην πανεπιστημιούπολη και την απαγόρευση εισόδου σε αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης