Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ορισμός της υποκρισίας: Η Βραζιλία αφού κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία, παρήγγειλε ATMOS-2000 SPH από το Τελ Αβίβ

Ο ορισμός της υποκρισίας: Η Βραζιλία αφού κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία, παρήγγειλε ATMOS-2000 SPH από το Τελ Αβίβ
το Υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού Viatura Blindada de Combate Obuseiro Autopropulsado (VBCOAP) ανακηρύσσοντας την Elbit Systems του Ισραήλ ως νικητή
Οι πόλεμοι διαμορφώνουν... παράξενους συμμάχους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη αγορά Ισραηλινών Howitzer από τη Βραζιλία.
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγόρησε όμως νωρίτερα το Ισραήλ, ως υπεύθυνο για το θάνατο χιλιάδων Παλαιστινίων στη Γάζα.
Ωστόσο, η κυβέρνησή του έχει προχωρήσει... στην επόμενη ημέρα, καθώς έχει ήδη παραγγείλει οβίδες από τους Ισραηλινούς, τους οποίους κατηγόρησε ανοικτά για τη «γενοκτονία» των Παλαιστινίων.
Η κριτική και η αποδοκιμασία της Βραζιλίας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα – που προκάλεσε διπλωματική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών – δεν την έχει αποθαρρύνει ακόμη από το να αγοράσει όπλα του εβραϊκού έθνους.
Μάλιστα, η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι επέλεξε το ισραηλινό ATMOS-2000 αυτοκινούμενο οβιδοβόλο όπλο των 155 mm (SPH/SPG) που τοποθετείται σε φορτηγό την περασμένη εβδομάδα.
Η χώρα, δεν επέλεξε για τη συμφωνία Howitzer μεταξύ των ανταγωνιστών, τη γαλλική CAESAR, ή τη κινεζική SH-15 και ή τη σλοβακική Zuzana-2.
Στο φόρουμ αμυντικών και στρατιωτικών αναλύσεων της Νότιας Αμερικής SA Defensa, στις 2 Μαρτίου, η βραζιλία είχε τοποθετηθεί επίσημα αναφέροντας ότι οι «τέσσερις επιλογές» «περιορίστηκαν» μετά από μια «αυστηρή αξιολόγηση».
Την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού Viatura Blindada de Combate Obuseiro Autopropulsado (VBCOAP) ανακηρύσσοντας την Elbit Systems του Ισραήλ ως νικητή.

Η συμφωνία

Σύμφωνα με την «αρχική σύμβαση», η εταιρεία αναμένεται τώρα να προμηθεύσει 36 όπλα, με τις δύο πρώτες μονάδες ως μέρος του «Sample Lot» να παραδοθούν εντός 12 μηνών.
Τα εν λόγω οχήματα «θα υποβληθούν σε τεχνικές και λειτουργικές αξιολογήσεις στη Βραζιλία». Θα ακολουθήσει κύρια σύμβαση για τα υπόλοιπα 34 συστήματα, τα οποία θα παραδοθούν σε ετήσιες παρτίδες μέχρι το 2034.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Ιανουάριο του 2023, η Κολομβία παρήγγειλε επίσης 18 πυροβόλα ATMOS σε μια συμφωνία αξίας 101,7 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η κύρια δοκιμή θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένες δοκιμές βολής και κινητικότητας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης