Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει; Η Λευκορωσία ξεκίνησε αιφνιδίως, επιθεώρηση πυρηνικών όπλων

Τι συμβαίνει; Η Λευκορωσία ξεκίνησε αιφνιδίως, επιθεώρηση πυρηνικών όπλων
Οι σχετικές επιθεωρήσεις, διενεργούνται σε συνθήκες όσο το δυνατόν πλησιέστερες σε μια πραγματική κατάσταση μάχης, τον πιο αποτελεσματικό τρόπο βελτίωσης της μαχητικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων.
Γεγονός αποτελεί μια ξαφνική επιθεώρηση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, στο κανάλι του στο Telegram .
«Σύμφωνα με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, πραγματοποιείται αιφνίδια επιθεώρηση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στις ένοπλες δυνάμεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του τμήματος, Viktor Khrenin, ένα τμήμα του επιχειρησιακού-τακτικού συγκροτήματος Iskander και μια μοίρα αεροσκαφών Su-25 προετοιμάζονται για να εκτελέσουν τα προβλεπόμενα καθήκοντά τους.
«Η δοκιμή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους αυστηρούς κανονισμούς που έχει θεσπίσει ο Ανώτατος Διοικητής.
Κατά τη διάρκειά της, θα ελέγχεται όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων από τον σχεδιασμό, την προετοιμασία και τη χρήση χτυπημάτων με τακτικά πυρηνικά όπλα», σημείωσε ο επικεφαλής.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας Βίκτορ Γκιούλεβιτς ανέφερε ότι στο πλαίσιο της επιθεώρησης, μέρος των αεροπορικών δυνάμεων μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.
Το στρατιωτικό προσωπικό θα ξεκινήσει εκπαίδευση για τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων μετά τη μετεγκατάσταση του τεχνικού προσωπικού.
Σημειώνεται τέλος, ότι οι σχετικές επιθεωρήσεις, διενεργούνται σε συνθήκες όσο το δυνατόν πλησιέστερες σε μια πραγματική κατάσταση μάχης, τον πιο αποτελεσματικό τρόπο βελτίωσης της μαχητικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης