Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko (Λευκορωσία): Το ΝΑΤΟ συγκέντρωσε 90.000 στρατιώτες στα σύνορά μας - Θα απαντήσουμε αμείλικτα σε κάθε απειλή

Lukashenko (Λευκορωσία): Το ΝΑΤΟ συγκέντρωσε 90.000 στρατιώτες στα σύνορά μας - Θα απαντήσουμε αμείλικτα σε κάθε απειλή
Απαντώντας στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ ο Lukashenko και η κυβέρνησή του, αποφάσισαν να αναπτύξουν μονάδες σε όλες τις πιθανές κατευθύνσεις επίθεσης
Η Λευκορωσία θα απαντήσει άμεσα και αμείλικτα στη στρατιωτική επίθεση της Δύσης ενάντια στης χώρα, διαμηνύει ο ισχυρός άνδρας του Μινσκ Alexander Lukashenko, σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Belta.
«Θα είναι ήσυχα και καλά, θα είναι ήρεμα και ήσυχα και εδώ. Αν κάποιος χρησιμοποιήσει όπλα εναντίον μας, θα απαντήσουμε. Επιπλέον, αυτό θα γίνει αμέσως. Δεν θα παραβιάσουμε καμία κόκκινη γραμμή μας», τόνισε σχετικά σε μια τελετή με αφορμή την Ημέρα της Νίκης.
Ο αρχηγός του κράτους της Λευκορωσίας διευκρίνισε ότι 90.000 δυτικοί στρτιώτες είναι συγκεντρωμένοι κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας στο πλαίσιο των ασκήσεων του ΝΑΤΟ.
Απαντώντας σε αυτές τις προκλήσεις ο Lukashenko και η κυβέρνησή του, αποφάσισαν να αναπτύξουν μονάδες σε όλες τις πιθανές κατευθύνσεις επίθεσης.
Σε αμυντικές δραστηριότητες συμμετέχουν και οι δυνάμεις των συνοριακών στρατευμάτων, καθώς και προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Δεν πιστεύω ότι έχουν τρελαθεί και θα περάσουν τα όρια που χάραξαν οι ίδιοι», τόνισε ο Lukashenko.
Ο Λευκορώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι οι συνεχιζόμενες επιθεωρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αποδείχνουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος μάχης και την ετοιμότητά του σε μια πιθανή επιστράτευση.

Ο Lukashenko επιθεώρησε εσπευσμένα πυρηνικές δοκιμές

Την Τρίτη 7/5, διεξήχθη από τις αρχές του Μινσκ μια εσπευσμένη επιθεώρηση «μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων».
Πάντως ο Lukashenko έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η κίνηση ήταν αμυντικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατός θα επεξεργαστεί ζητήματα εκτόξευσης πυραύλων για να αποκρούσει μια πιθανή επίθεση στο Μινσκ.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας Viktor Khrenin, ένα τμήμα του επιχειρησιακού-τακτικού συστήματος Iskander και μια μοίρα αεροσκαφών Su-25 προετοιμάζονται για να εκτελέσουν τα προβλεπόμενα καθήκοντά τους.
Ενώ ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας Alexander Volfovich έκανε γνωστό ότι η επιθεώρηση συγχρονίζεται με ασκήσεις δοκιμής χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στις αρχές του 2023, η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν να αναπτύξουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.
Όπως δήλωσε ο Vladimir Putin, αυτό δεν παραβιάζει καμία διεθνή υποχρέωση.
Λίγους μήνες αργότερα, οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας εφοδιάστηκαν με το επιχειρησιακό-τακτικό συγκρότημα Iskander-M, ικανό να χρησιμοποιεί πυρηνικούς πυραύλους.
Επιπλέον, ορισμένα λευκορωσικά επιθετικά αεροσκάφη έχουν μετατραπεί για να φέρουν πυρηνικά όπλα.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, ο Lukashenko ανακοίνωσε την έναρξη της μεταφοράς πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στο έδαφος της δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης