Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: «Θερμό καλοκαίρι» στη Γάζα προαναγγέλλει ο ΥΠΑΜ – Επέκταση συγκρούσεων στα σύνορα με Λίβανο

Ισραήλ: «Θερμό καλοκαίρι» στη Γάζα προαναγγέλλει ο ΥΠΑΜ – Επέκταση συγκρούσεων στα σύνορα με Λίβανο
Ο Λευκός Οίκος επιμένει να «βλέπει» ακόμα συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Η αποστολή δεν έχει ολοκληρωθεί στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, στη σύγκρουση με τη λιβανέζικη οργάνωση Hezbollah, υπογράμμισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει αποφασισμένος για την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων που απομακρύνθηκαν λόγω εχθροπραξιών.
«Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ένα καυτό καλοκαίρι», είπε σε μαγνητοφωνημένη δήλωση, αναφερόμενος σε πιθανή επέκταση των εχθροπραξιών κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο.
Εχθές 7/5, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ προειδοποίησε ότι ο στρατός είναι έτοιμος να εντείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εναντίον της Hamas σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στο παλαιστινιακό έδαφος.
«Είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε για να φέρουμε πίσω τους ομήρους, όμως αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα εντείνουμε την επιχείρηση σε όλη τη Λωρίδα - στον νότο, στο κέντρο και στον βορρά», δήλωσε ο Gallant εν μέσω των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο, όπου το Ισραήλ έστειλε αντιπροσωπεία έπειτα από εβδομάδες άκαρπων συνομιλιών.
Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος επιμένει να «βλέπει» ακόμα συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα και ασκεί πιέσεις στο Τελ Αβίβ, παρότι το Ισραήλ δεν βλέπει πρόοδο. «Οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας για ομήρους στη Γάζα συνεχίζονται, και το Ισραήλ και η Χαμάς είναι αρκετά κοντά σε μια συμφωνία ώστε να μπορέσουν να κλείσουν τα ‘’κενά’’», δήλωσε σήμερα 8/5 η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.
Η Αμερικανίδα αξιωματούχος ανέφερε στους δημοσιογράφους στο Air Force One, ενώ ο Biden πετούσε στο Ουισκόνσιν, ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του που βοηθά τις διαπραγματεύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης