Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξελίξεις στις ισπανικές τράπεζες - Επιθετική πρόταση εξαγοράς από την BBVA στην Sabadell

Εξελίξεις στις ισπανικές τράπεζες - Επιθετική πρόταση εξαγοράς από την BBVA στην Sabadell
H δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας επιδιώκει να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών σε μια «εθελοντική προσφορά»

Επιθετική προσφορά για την εξαγορά της Banco de Sabadell υπέβαλε η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, λίγες ημέρες μετά την απόρριψη της προηγούμενης προσέγγισης από το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας επιδιώκει να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών σε μια «εθελοντική προσφορά» που έχει παρόμοιους όρους με την προηγούμενη προσφορά της, ανέφερε η BBVA.
Την περασμένη εβδομάδα είχε προτείνει μια σχέση ανταλλαγής μιας νεοεκδιδόμενης μετοχής της BBVA για κάθε 4,83 μετοχές της Sabadell, η οποία είχε αποτιμήσει τότε τη Sabadell σε περίπου 12 δισ. ευρώ (13 δισ. δολάρια).
Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell στις 6 Μαΐου είχε απορρίψει την προσέγγιση λέγοντας ότι η προσφορά «υποτιμά σημαντικά το δυναμικό της Banco Sabadell και τις προοπτικές ανάπτυξης της αυτόνομης εταιρείας».
Ο πρόεδρος της BBVA, Carlos Torres, είχε στείλει επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε, στον πρόεδρο της Sabadell, στην οποία ανέφερε ότι η BBVA δεν μπορούσε να βελτιώσει την προσφορά.
Είναι η δεύτερη φορά που η BBVA επιχειρεί να εξαγοράσει τη Sabadell, καθώς οι δύο τράπεζες έκαναν βραχύβιες διαπραγματεύσεις στα τέλη του 2020 σχετικά με μια συγχώνευση, προτού οι συνομιλίες καταρρεύσουν λόγω του τιμήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης