Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέθανε ξαφνικά ο δικηγόρος των Panama Papers, Ramón Fonseca

Πέθανε ξαφνικά ο δικηγόρος των Panama Papers, Ramón Fonseca
Ο δικηγόρος από τον Παναμά πέθανε εν αναμονή της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας στη δίκη του στο πλαίσιο αυτού του παγκόσμιου σκανδάλου που ξέσπασε το 2016
Πέθανε την Πέμπτη (9/5/2024) σε ηλικία 71 ετών από προβλήματα υγείας ο Ramón Fonseca Mora, συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας που βρέθηκε στο επίκεντρο του φορολογικού σκανδάλου των Panama Papers.
Ήταν μεταξύ σχεδόν 30 ατόμων που δικάστηκαν τον περασμένο μήνα με κατηγορίες που συνδέονται με τα λεγόμενα Panama Papers - μια τεράστια διαρροή μυστικών οικονομικών εγγράφων το 2016.
Ο δικηγόρος από τον Παναμά πέθανε εν αναμονή της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας στη δίκη του στο πλαίσιο αυτού του παγκόσμιου σκανδάλου που ξέσπασε το 2016.
Η διαρροή αποκάλυψε πώς μερικοί από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου έκρυβαν την περιουσία τους από τις φορολογικές αρχές.
Η ανιψιά του Fonseca επιβεβαίωσε τον θάνατό του στο X.
«Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπητέ θείε, θα ζεις πάντα στις καρδιές μας», έγραψε την Πέμπτη (9/5/2024) η Carolina Fonseca.
Ο Fonseca είχε κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος μαζί με τον Jurgen Mossack, με τον οποίο ίδρυσε τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά.
Και οι δύο είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.
Στη διάρκεια της δίκης, που ολοκληρώθηκε στις 19 Απριλίου, ζητήθηκε η επιβολή της μέγιστης ποινής για ξέπλυμα χρήματος -κάθειρξη 12 ετών- σε βάρος των Fonseca και Mossack.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης