Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία σε συνεργασία με ΗΠΑ στέλνει 3 HIMARS στην Ουκρανία

Η Γερμανία σε συνεργασία με ΗΠΑ στέλνει 3 HIMARS στην Ουκρανία
«Μαζί με τους Αμερικανούς, θα παραδώσουμε τρία βαριά συστήματα εκτοξευτών HIMARS στην Ουκρανία» ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας
Η Γερμανία, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα μεταφέρει επιπλέον συστήματα πυραύλων HIMARS στην Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού υπουργού Άμυνας Boris Pistorius.
«Μαζί με τους Αμερικανούς, θα παραδώσουμε τρία βαριά συστήματα εκτοξευτών HIMARS στην Ουκρανία», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν μέρος της ενίσχυσης άλλων δυτικών ενόπλων δυνάμεων και θα χρηματοδοτηθούν από τη Γερμανία.
«Επίσης, επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά αποφασιστικά τη σημασία του ΝΑΤΟ, αλλά ιδιαίτερα των Ευρωπαίων εταίρων μας, όσον αφορά το πώς στηρίζουμε την Ουκρανία, τη σημασία και τον κίνδυνο που ενέχει η επίθεση του Putin στην Ουκρανία για την ασφάλεια στην Ευρώπη και τον κόσμο», σημείωσε ο Pistorius.
Προηγουμένως, οι ΗΠΑ είχαν μεταφέρει δεκάδες τέτοια συστήματα στην Ουκρανία, ικανά για χτυπήματα ακριβείας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε θέσεις στα μετόπισθεν της Ρωσίας.
Η Γερμανία ενισχύει σημαντικά την Ουκρανία και παρέχει στο Κίεβο βλήματα πυροβολικού, άρματα μάχης και συστήματα αεράμυνας.
Για παράδειγμα, τον Μάρτιο, ο Pistorius ανακοίνωσε τη διάθεση πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αξίας άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Ωστόσο, η Bild έγραψε ότι η Ουκρανία έλαβε λιγότερη στρατιωτική βοήθεια από ό,τι ισχυρίζεται η γερμανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης