Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul Institute: Το 2035 θα έρθει το επόμενο κραχ στις ΗΠΑ – Μόνο η Fed μπορεί να το σταματήσει

Ron Paul Institute: Το 2035 θα έρθει το επόμενο κραχ στις ΗΠΑ – Μόνο η Fed μπορεί να το σταματήσει
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καθιστά δυνατό το κράτος πρόνοιας-πολέμου που χρηματοδοτείται από το χρέος
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Ron Paul Institute για τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Medicare, τα οποία καλύπτουν τα νοσοκομειακά έξοδα στις ΗΠΑ.
Αυτά, τα οποία είναι τρία προγράμματα, σύμφωνα με τους διαχειριστές τους, θα αρχίσουν να παρουσιάζουν ελλείμματα το 2035 και το 2036.
Βέβαια, κατά το Ron Paul Institute αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά το Κογκρέσο ήταν πολύ απασχολημένο να ξοδέψει περισσότερα δισεκατομμύρια για στρατιωτική βοήθεια σε ξένες χώρες και την απαγόρευση του TikTok, από το να δώσει προσοχή στην επικείμενη χρεοκοπία των δύο μεγαλύτερων ομοσπονδιακών προγραμμάτων ασφάλισης.
Πολλοί στο Κογκρέσο αναμφίβολα πιστεύουν ότι μπορούν να αγνοήσουν την επικείμενη χρεοκοπία της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Medicare επειδή μπορούν να βασίζονται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άλλωστε καθιστά δυνατό το κράτος πρόνοιας-πολέμου που χρηματοδοτείται από το χρέος με τη νομισματική απόδοση του ομοσπονδιακού χρέους.

Οι προτεραιότητες

Κατά το Ron Paul Institute, η ύπαρξη της Federal Reserve είναι ένας λόγος για τον οποίο, παρόλο που οι τόκοι για το χρέος είναι τώρα το τρίτο μεγαλύτερο στοιχείο στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μετά την Κοινωνική Ασφάλιση και το Ιατρικό Πρόγραμμα και πριν από τις στρατιωτικές δαπάνες, υπάρχουν τόσο λίγοι στο Κογκρέσο που ασχολούνται σοβαρά με το αδιέξοδο της πρόνοιας ή του πολέμου.
Αυτοί οι λίγοι που επιδιώκουν πραγματικές περικοπές δαπανών στην πρόνοια χαρακτηρίζονται ως «άκαρδοι», ενώ όσοι αναζητούν πραγματικές περικοπές στον πόλεμο χαρακτηρίζονται ως «αντιαμερικανοί».
Οι υπερβολικές δαπάνες και το χρέος της κυβέρνησης οδηγούν σε αυτό που ορισμένοι οικονομολόγοι αποκαλούν «δημοσιονομική κυριαρχία».
Η δημοσιονομική κυριαρχία εμφανίζεται όταν μια κεντρική τράπεζα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη δημιουργία εσόδων σε όλο και υψηλότερα επίπεδα δημόσιου χρέους, δίνοντας στο Κογκρέσο de facto έλεγχο της νομισματικής πολιτικής.
Η αγορά ομοσπονδιακού χρέους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα οδηγήσει σε πληθωρισμό τιμών.
Θα ενθαρρύνει επίσης περισσότερες κρατικές δαπάνες ενισχύοντας την μονοκομματική αυταπάτη ότι, όπως είπε ο πρώην αντιπρόεδρος Dick Cheney, «τα ελλείμματα δεν έχουν σημασία».
Οι πληθωριστικές πολιτικές της Federal Reserve μειώνουν τεχνητά τα επιτόκια, που είναι η τιμή του χρήματος.
Τα τεχνητά χαμηλά επιτόκια στρεβλώνουν τα μηνύματα που στέλνονται στους επενδυτές και τους επιχειρηματίες, οδηγώντας σε κακές επενδύσεις.
Αυτό δημιουργεί φούσκες με αποτέλεσμα την παραπλανητική ευημερία.
Τελικά, η οικονομική πραγματικότητα θα φτάσει τις ψευδαισθήσεις που δημιούργησε η Fed και οι φούσκες θα σκάσουν, προκαλώντας οικονομική ύφεση, προειδοποίησε το Ron Paul Institute.

Πότε θα έρθει η επόμενη κρίση

Η επόμενη οικονομική κρίση πιθανότατα είτε θα προκληθεί είτε θα οδηγήσει σε απόρριψη του καθεστώτος του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος του δολαρίου, εκτιμά το Ron Paul Institute.
Το Κογκρέσο θα αναγκαστεί να προβεί σε δραστικές περικοπές στις δαπάνες, ενώ η Fed θα έχει τη δυνατότητα να κερδίζει χρήματα από το χρέος.
Αυτό θα οδηγήσει σε μαζικές δημόσιες αναταραχές που ενδεχομένως θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βία, την άνοδο των αυταρχικών κινημάτων αριστερά και δεξιά και αύξηση του αυταρχισμού.
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η μοίρα είναι μια κρίσιμη μάζα Αμερικανών να απαιτήσει από το Κογκρέσο να αρχίσει αμέσως να αποσύρει το κράτος πρόνοιας-πολέμου, ξεκινώντας από τον διογκωμένο στρατιωτικό προϋπολογισμό.
Οι εξοικονομήσεις από αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην προστασία όσων εξαρτώνται επί του παρόντος από κυβερνητικά προγράμματα πρόνοιας και δικαιωμάτων, καθώς αυτά τα προγράμματα καταργούνται σταδιακά και η εργασία παροχής βοήθειας επιστρέφεται σε ιδιωτικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, εκκλησίες και τοπικές κοινότητες.
Το Κογκρέσο θα πρέπει επίσης να χαλιναγωγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, εγκρίνοντας το νομοσχέδιο για τον Έλεγχο της Fed, νομιμοποιώντας εναλλακτικά νομίσματα και απαγορεύοντας στη Fed να αγοράζει κρατικό χρέος.
Από την κατάρρευση του 2008, οι υποστηρικτές της Federal Reserve ξόδεψαν πολύ χρόνο λέγοντας ότι ο Έλεγχος της Fed θέτει το Κογκρέσο υπεύθυνο για τη νομισματική πολιτική, ενώ αγνοεί το γεγονός ότι μια πραγματική απειλή για την αυτονομία της κεντρικής τράπεζας είναι η αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών και του χρέους.
Ο στόχος, ωστόσο, θα πρέπει να είναι η κατάργηση της Federal Reserve και όχι η προστασία της.
Όσοι θέλουν πραγματικά ένα νομισματικό σύστημα απαλλαγμένο από πολιτικές παρεμβάσεις θα πρέπει να ενταχθούν στο κίνημα για την αποκατάσταση των συνταγματικών ορίων της κυβέρνησης και τον διαχωρισμό του χρήματος και του κράτους, καταλήγει το Ron Paul Institute.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης