Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Εκτάκτως στο Κίεβο ο Antony Blinken ΥΠΕΞ των ΗΠΑ – Τρόμος μετά τις δραματικές εξελίξεις βόρεια του Kharkiv

Associated Press: Εκτάκτως στο Κίεβο ο Antony Blinken ΥΠΕΞ των ΗΠΑ – Τρόμος μετά τις δραματικές εξελίξεις βόρεια του Kharkiv
Το Associated Press ανέφερε ότι ο Antony Blinken θα «στείλει ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης» στους Ουκρανούς αξιωματούχους κατά τη διήμερη επίσκεψή του
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο στις 14 Μαίου 2024, όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία της Ουκρανίας.
«Ο Antony Blinken έφτασε στο Κίεβο στις 14 Μαίου 2024 σε μια απροειδοποίητη διπλωματική αποστολή...
Ο Antony Blinken θα τονίσει τη δέσμευση της κυβέρνησης Biden για την άμυνα και τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ουκρανίας», υποστηρίζει το Associated Press.
Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Antony Blinken θα συναντηθεί με τον Zelensky και τον υπουργό Εξωτερικών Kuleba.
Θα συζητήσει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, τις επιπτώσεις του νέου πακέτου βοήθειας των ΗΠΑ και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Ουάσιγκτον να στηρίξει το Κίεβο.
Το Associated Press ανέφερε ότι ο Antony Blinken θα «στείλει ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης» στους Ουκρανούς αξιωματούχους κατά τη διήμερη επίσκεψή του.
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος που ταξίδευε με τον Blinken στο τρένο από την Πολωνία στην Ουκρανία είπε ότι η Ουκρανία έχει ήδη λάβει πυροβολικό, αεράμυνα και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ως μέρος του νέου πακέτου βοήθειας.
Την επίσκεψη του Antony Blinken είχε προαναγγείλει η εφημερίδα Politico.
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε, σχεδόν 61 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία θα διατεθούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία, από τα οποία 23,2 δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση όπλων που της μεταφέρθηκαν από τις αποθήκες του Πενταγώνου, 13,8 δισεκατομμύρια θα δαπανηθούν για στρατιωτικές αγορές για την Ουκρανία στην ανοιχτή αγορά, 11,3 δισεκατομμύρια για να διασφαλιστούν οι «τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης