Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σαρώνει σε 5 βασικές Πολιτείες ο Donald Trump – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νέα εποχή «America First»

ΗΠΑ: Σαρώνει σε 5 βασικές Πολιτείες ο Donald Trump – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νέα εποχή «America First»

Τον ψηφίζουν νεαροί και ισπανόφωνοι πολίτες

Σχετικά Άρθρα

Ο Donald Trump προηγείται του Προέδρου Joe Biden σε πέντε κρίσιμες πολιτείες, σύμφωνα με μια νέα σειρά δημοσκοπήσεων , καθώς η επιθυμία για αλλαγή και η δυσαρέσκεια για την οικονομία και τον πόλεμο στη Γάζα μεταξύ των νεαρών, μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων, απειλούν να διαλύσουν τον Δημοκρατικό συνασπισμό του προέδρου.
Οι έρευνες των New York Times, Siena College και The Philadelphia Inquirer διαπίστωσαν ότι ο Trump προηγήθηκε μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε έναν αγώνα κατά μέτωπο εναντίον του Biden σε πέντε από τις έξι βασικές πολιτείες: Μίσιγκαν, Αριζόνα, Νεβάδα, Τζόρτζια και Πενσυλβάνια.
Ο Biden προηγείται οριακά σε μία μόνο πολιτεία, το Ουισκόνσιν.

Πώς μετατοπίζεται η ψήφος

Οι έρευνες δείχνουν ότι το κόστος ζωής, η μετανάστευση, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα και η επιθυμία για αλλαγή συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη για τη θέση του προέδρου.
Τα ευρήματα αποκαλύπτουν εκτεταμένη δυσαρέσκεια για την κατάσταση της χώρας και σοβαρές αμφιβολίες για την ικανότητα του Biden να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην αμερικανική ζωή.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δύναμη που αναπτύσσει ο Trump μεταξύ των νεαρών και μη λευκών ψηφοφόρων έχει ανατρέψει τουλάχιστον προσωρινά τον εκλογικό χάρτη και πως πάμε σε μία νέα εποχή… Great Again.
Ο Nate Cohn είναι ο επικεφαλής πολιτικός αναλυτής των Times και σχετικά με τις έρευνες τόνισε πως «μιλήσαμε με 4.097 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια, το Μίσιγκαν, τη Νεβάδα, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν από τις 28 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου 2024».
Αναλυτικά:
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-14_174358.png
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης