Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί η Μεγάλη Βρετανία: Καμία ... κόκκινη γραμμή στην αποστολή όπλων στο Ισραήλ

Προκαλεί η Μεγάλη Βρετανία: Καμία ... κόκκινη γραμμή στην αποστολή όπλων στο Ισραήλ
«Καμία μεμονωμένη ενέργεια δεν αντιπροσωπεύει κόκκινη γραμμή» διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με την αποστολή όπλων στο Ισραήλ
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εγκρίνει τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ, καθώς όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Sunak Oliver Dowden, μια πλήρους κλίμακας ισραηλινή επιχείρηση στη Rafah δεν αποτελεί αφεαυτής επαρκή λόγο για να  ματαιωθούν οι προμήθειες όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Η αξιολόγηση που πραγματοποιούμε για τους ελέγχους των εξαγωγών όπλων είναι μία από τις πιο αυστηρές στον κόσμο… Καμία μεμονωμένη ενέργεια δεν αντιπροσωπεύει κόκκινη γραμμή», τόνισε ο Dowden στο περιθώριο εμπορικής διάσκεψης Ηνωμένου Βασιλείου-Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ.
«Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών πριν από λίγες ημέρες, είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε με αυτές τις εξαγωγές όπλων», πρόσθεσε.
«Σε ό,τι αφορά τη Rafah, αυτό που συνεχίζουμε να κάνουμε είναι να διαβουλευόμαστε με τους Ισραηλινούς σχετικά με τις ανησυχίες μας για την παροχή [σ.σ. ανθρωπιστικής] βοήθειας και για τη σωστή διεξαγωγή οποιασδήποτε επίθεσης για να διασφαλίσουμε ότι ελαχιστοποιούμε τις απώλειες αμάχων», διευκρίνισε ο δεύτερος τη τάξει της κυβέρνησης του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης