Τελευταία Νέα
Διεθνή

Axios: Η επίσκεψη του Jake Sullivan στο Ισραήλ «παγώνει» την στρατιωτική επέμβαση στη Rafah

Axios: Η επίσκεψη του Jake Sullivan στο Ισραήλ «παγώνει» την στρατιωτική επέμβαση στη Rafah
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου σχεδιάζει, επίσης, να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία
Ενόσω αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των παραδοσιακών συμμάχων Ισραήλ και ΗΠΑ, λόγω της διαμάχης τους για τη μεγάλη ισραηλινή επίθεση στη Rahah της Γάζας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan σχεδιάζει να επισκεφθεί την περιοχή για συνομιλίες, όπως μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Axios.
Το σχετικό ρεπορτάζ, επικαλούμενο ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση Biden έχει καταλήξει σε συμφωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση ώστε να μην διεξαχθεί ουδεμία επέμβαση στη Rafah, πριν από την επίσκεψη του Sullivan στο Τελ Αβίβ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαίου.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου σχεδιάζει, επίσης, να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία.
Το ρεπορτάζ του Axios ερμηνεύει το ταξίδι του Sullivan ως μια φιλόδοξη προσπάθεια για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας που με τη σειρά της θα εξωθούσε το βασίλειο να εξομαλύνει εκ νέου τις διπλωματικές του σχέσεις με το Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την εξομάλυνση με τα κράτη του Κόλπου ως κίνητρο για το Ισραήλ να περιορίσει τον πόλεμό του στη Γάζα στο παρελθόν, ενώ από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει στις συνομιλίες μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης