Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η Ρωσία επιδιώκει συνολική, δίκαιη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η Ρωσία επιδιώκει συνολική, δίκαιη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για την Ουκρανία για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, αλλά οι διαπραγματεύσεις πρέπει να λάβουν υπόψη τα συμφέροντά της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin
Η Ρωσία επιδιώκει συνολική, δίκαιη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Τέτοιες διαπραγματεύσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα όλων των χωρών που εμπλέκονται στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας», επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin.
Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για την Ουκρανία για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, αλλά οι διαπραγματεύσεις πρέπει να λάβουν υπόψη τα συμφέροντά της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
«Επιδιώκουμε μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση αυτής της σύγκρουσης με ειρηνικά μέσα.
Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για την Ουκρανία, αλλά τέτοιες διαπραγματεύσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα όλων των χωρών που εμπλέκονται στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας» τόνισε ο Putin.
«Πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν μια ουσιαστική συζήτηση για τις παγκόσμιες εγγυήσεις σταθερότητας και ασφάλειας για τους αντιπάλους της Ρωσίας και, φυσικά, για την ίδια τη Ρωσία.
Περιττό να πούμε ότι αυτές πρέπει να είναι αξιόπιστες εγγυήσεις» τόνισε ο Putin.

Μπορεί να δώσει εγγυήσεις η Δύση;

«Εκεί είναι το κύριο πρόβλημα, αφού έχουμε να κάνουμε με κράτη των οποίων οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να υποκαταστήσουν την παγκόσμια τάξη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο με μια «τάξη που βασίζεται σε ορισμένους κανόνες», για την οποία συνεχίζουν να μιλούν αλλά που κανείς δεν έχει δει ποτέ, κανείς δεν έχει συμφωνήσει και τα οποία, προφανώς, τείνουν να αλλάξουν ανάλογα με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τα συμφέροντα εκείνων που επινοούν αυτούς τους κανόνες», τόνισε ο Putin.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, επιπλέον, είχαμε συμμετάσχει σε τέτοιες διαπραγματεύσεις.
Στις 15 Απριλίου 2022, στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την ουκρανική αντιπροσωπεία, συντάξαμε μια ειρηνευτική συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της ουκρανικής πλευράς, συμπεριλαμβανομένων και των Μελλοντικών Εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας μονογράφησε τις κύριες διατάξεις της συμφωνίας ήταν ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Ωστόσο οι δυτικοί σύμμαχοί τους είχαν συστήσει να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες και να εστιάσουν στην επίτευξη της στρατηγικής ήττας της Ρωσίας, αλλά και τότε ποτέ δεν αρνηθήκαμε να διαπραγματευτούμε», τόνισε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης