Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bridgewater: Σε παγίδα υπερβολικής αυτοπεποίθησης οι επενδυτές – Υποτιμούν τη γεωπολιτική

tags :
Bridgewater: Σε παγίδα υπερβολικής αυτοπεποίθησης οι επενδυτές – Υποτιμούν τη γεωπολιτική
Ο CEO του μεγαλύτερου fund στον κόσμο είπε πως «Το μεγαλύτερο λάθος που νομίζω ότι κάνουν οι επενδυτές είναι ότι έχουν υπερβολική εμπιστοσύνη»
Για υπερβολική αυτοπεποίθηση επέκρινε τους μετέχοντες στις αγορές ο διευθύνων σύμβουλος της Bridgewater, Nir Bar Dea, σε συνέντευξή του στο φόρουμ του Κατάρ, την Τετάρτη 15 Μαΐου.
Όπως υποστήριξε, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι πολύ σημαντικοί για να αγνοηθούν.
Ειδικότερα, ο CEO του μεγαλύτερου fund στον κόσμο είπε πως «Το μεγαλύτερο λάθος που νομίζω ότι κάνουν οι επενδυτές είναι ότι έχουν υπερβολική εμπιστοσύνη.
Η συμβουλή μου προς τους επενδυτές είναι να μην χρησιμοποιούν το playbook των τελευταίων 10 έως 15 χρόνων για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια».
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως ο Bar Dea διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Bridgewater πέρυσι.
Γρήγορα εφάρμοσε μια φιλόδοξη στρατηγική που αποσκοπούσε στην αύξηση της κερδοφορίας, με επένδυση περισσότερων χρημάτων στην τεχνητή νοημοσύνη και την Ασία.
Πολλά στελέχη της εταιρείας έχουν επικροτήσει τις αλλαγές, αν και ορισμένοι επενδυτές είναι απογοητευμένοι από τις κακές αποδόσεις.
Μετά από μια δεκαετία χαμηλών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 7,6% το 2023 του αμοιβαίου κεφαλαίου Pure Alpha, η Bridgewater κέρδισε σχεδόν 16% το α’ τρίμηνο.
Ο Bar Dea, ο οποίος εντάχθηκε για πρώτη φορά στην Bridgewater το 2015, πιστεύει ότι σύντομα θα αρχίσει να ρέoυν κεφάλαια στην περιοχή του Κόλπου, που συνεχίζει να επεκτείνεται.
Μεγάλωσε έξω από το Τελ Αβίβ και υπήρξε ταγματάρχης του IDF.
«Όλοι βλέπουν την καινοτομία και την ικανότητα να χτίσετε απίστευτα πράγματα, και κεφάλαια θα ακολουθήσουν σύντομα» δήλωσε ο Bar Dea.

Πληθωρισμός

Η Bridgewater έχει 400 υπαλλήλους που επικεντρώνονται στη χαρτογράφηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα γεγονότα θα επηρεάσουν τις αγορές, δήλωσε ο Bar Dea.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα έχει μια δύσκολη περίοδο για να περιορίσει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πιο περιοριστική νομισματική πολιτική για να ελέγξει τις τιμές, δήλωσε ο Bar Dea.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης