Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνητικό σχέδιο στην Κίνα για τη διάσωση της αγοράς ακινήτων – Τι περιλαμβάνει

Κυβερνητικό σχέδιο στην Κίνα για τη διάσωση της αγοράς ακινήτων – Τι περιλαμβάνει

To κράτος θα αγοράσει απούλητες κατοικίες

Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα εξετάζει μια πρόταση για την αγορά εκατομμυρίων απούλητων κατοικιών από τις τοπικές κυβερνήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, σε μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες που έχει κάνει για τη διάσωση της προβληματικής, εγχώριας αγοράς ακινήτων.
Τούτου λεχθέντος, το Κρατικό Συμβούλιο της χώρας ζητά ανατροφοδότηση από διάφορες επαρχίες και κυβερνητικές οντότητες σχετικά με το προκαταρκτικό σχέδιο.
Το σχέδιο μπορεί να «φέρει ρευστότητα στους κατασκευαστικούς ομίλους άμεσα και να βελτιώσει την οικονομική τους κατάσταση, καθώς και να συρρικνώσει αμέσως το πλεονάζον απόθεμα κατοικιών», δήλωσε ο Raymond Cheng, επικεφαλής έρευνας ακινήτων στην Κίνα στην CGS International Securities HK.
«Φυσικά, χρειάζονται πολλά κεφάλαια – τουλάχιστον 1 τρισεκ. γιουάν για να μπορέσει το σχέδιο αυτό να έχει σημαντικό αντίκτυπο».
Οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, αφού το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα στις 30 Απριλίου 2024 υποσχέθηκε να διερευνήσει νέες πολιτικές για να αμβλύνει την κρίση των ακινήτων.
Το Πολιτικό Γραφείο, που αποτελείται από τους 24 υψηλότερους ηγέτες της Κίνας, ανακοίνωσε ότι η χώρα μελετά τρόπους για να απορροφήσει το υπάρχον απόθεμα κατοικιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης