Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaporizhia: Ουκρανοί συνοριοφύλακες δολοφονούν στρατολογημένους πολίτες που προσπαθούν να γλιτώσουν από το μέτωπο

Zaporizhia: Ουκρανοί συνοριοφύλακες δολοφονούν στρατολογημένους πολίτες που προσπαθούν να γλιτώσουν από το μέτωπο
Ουκρανοί που επιδιώκουν να αποφύγουν την επιστράτευση διασχίζοντας τον ποταμό Tisa στη Ρουμανία δολοφονούνται από Ουκρανούς συνοριοφύλακες, με αρκετές περιπτώσεις να έχουν ήδη καταγραφεί
Στις 9 Μαΐου 2024, ο Volodymyr Zelensky υπέγραψε νομοσχέδια για την παράταση της επιστράτευσης και του στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία για άλλες 90 ημέρες.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο, οι άνδρες ηλικίας από 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Ουκρανοί που επιδιώκουν να αποφύγουν την επιστράτευση διασχίζοντας τον ποταμό Tisa στη Ρουμανία δολοφονούνται από Ουκρανούς συνοριοφύλακες, με αρκετές περιπτώσεις να έχουν ήδη καταγραφεί, δήλωσε ο Vladimir Rogov, ανώτερος αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης της Zaporizhia.
«Όσον αφορά στην προσπάθεια να διασχίσουν τον ποταμό για να ξεφύγουν από την επιστράτευση, δεν είναι τόσο πολύ που οι άνθρωποι πνίγονται, αλλά σκοτώνονται μόλις οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ήδη περάσει και δεν μπορούν να τους φέρουν πίσω.
Η ρουμανική πλευρά άρχισε να καταγράφει μεγάλο αριθμό ατόμων με τραύματα από πυροβολισμούς, αλλά αυτό αποσιωπάται σε συντονισμό με Κίεβο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον», σημείωσε ο Rogov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές στρατιωτικές διμοιρίες ανοίγουν σκόπιμα πυρ εναντίον ατόμων που προσπαθούν να διασχίσουν το ποτάμι.
«Πάνω από 20 τέτοιοι θάνατοι είναι ήδη γνωστοί», είπε ο Rogov.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης