Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση -3% στην HSBC - Ο βασικός μέτοχος θέλει να μειώσει τη συμμετοχή του

Πτώση -3% στην HSBC - Ο βασικός μέτοχος θέλει να μειώσει τη συμμετοχή του
Παρά την πτώση, η τιμή της μετοχής της HSBC εξακολουθεί να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Αύγουστο του 2018
Πτώση πάνω από 3% σημειώνουν οι μετοχές της HSBC Holdings στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή, μετά τις πληροφορίες ότι ο βασικός μέτοχος Ping An Insurance θέλει να μειώσει τη συμμετοχή της στη βρετανική τράπεζα.
Παρά την πτώση, η τιμή της μετοχής της HSBC εξακολουθεί να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Αύγουστο του 2018, διαπραγματευόμενη σε περίπου 68 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή.
Επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, το Bloomberg ανέφερε ότι η κινεζική ασφαλιστική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει περαιτέρω το μερίδιό της στην τράπεζα «καθώς επιδιώκει να μειώσει τη θέση της ύψους 13,3 δισ. δολαρίων στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης».
Υπάρχουν διάφορες επιλογές, όπως «περαιτέρω πωλήσεις μετοχών, παρόμοιες με την πώληση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων που γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα».
Η Ping An πούλησε μετοχές της HSBC αξίας 391,49 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (50,19 εκατ. δολάρια) στις 7 Μαΐου, μειώνοντας το ποσοστό της από 8,01% σε 7,98%.
Η πώληση σηματοδότησε την πρώτη πώληση μετοχών από την Ping An από τότε που υποστήριξε την πρόταση των μετόχων του 2023, η οποία αποσκοπούσε στην απόσχιση των δραστηριοτήτων της στην Ασία και στη θέσπιση σταθερού μερίσματος.
Η πρόταση αυτή τελικά απορρίφθηκε.
«Ένα κρατικό ταμείο ή ένας πάμπλουτος επενδυτής στη Μέση Ανατολή που θα πάρει ένα σημαντικό μερίδιο είναι μια άλλη πιθανότητα», ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης