Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τέταρτη σορό ομήρου – Νέα εντολή εκκένωσης στη βόρεια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τέταρτη σορό ομήρου – Νέα εντολή εκκένωσης στη βόρεια Γάζα
Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγόρησε τη Hamas ότι με την επίθεση έδωσε το πρόσχημα στο Ισραήλ να επιτεθεί στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα
Εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Daniel Hagari σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε το Σάββατο 18/5 ότι ο στρατός ανέκτησε το σώμα του 53χρονου Ρον Μπέντζαμιν, ο οποίος απήχθη από τη Hamas το πρωί της 7ης Οκτωβρίου
Ο στρατός ισχυρίζεται ότι σκότωσε Παλαιστίνιους μαχητές στη ανατολική Rafah και τη Τζαμπάλια, ανάμεσά τους και ανώτερο στέλεχος της ισλαμικής Jihad.
Στο Ισραήλ, θλίψη και οργή έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο στρατός εντόπισε και ανέκτησε τις σορούς τεσσάρων ομήρων που είχαν απαχθεί στο φεστιβάλ Σούπερ Νόβα στις 7 Οκτωβρίου, ανάμεσά τους και της Γερμανο-εβραία Σάνι Λουκ.
Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγόρησε τη Hamas ότι με την επίθεση έδωσε το πρόσχημα στο Ισραήλ να επιτεθεί στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα.
Σε κοινή επιχείρηση με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, εντοπίστηκαν οι σοροί μέσα και γύρω από την πόλη της Rafah, σύμφωνα με ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού, ενώ βασικό επιχείρημα του Τέλ Αβίβ για τη χερσαία επιχείρηση είναι ότι εκεί βρίσκονται όμηροι νεκροί ή ζωντανοί.
Οι γονείς της Γερμανοεβραίας Σάνι Λουκ, η οποία είχε καταγραφεί σε βίντεο να περιφέρεται βαριά τραυματισμένη σε φορτηγάκι αμέσως μετά την απαγωγή της, παρέλβαν τη σορό δηλώνοντας ανακουφισμένοι.
Ο στρατός διευκρίνισε ότι οι όμηροι είχαν δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς μετά την αρπαγή τους από το Φεστιβάλ.
Εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι ο στρατός ανέκτησε το σώμα του 53χρονου Ρον Μπέντζαμιν, ο οποίος απήχθη από τη Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.
Το Ισραήλ διεξήγαγε εκ νέου στρατιωτικές επιθέσεις σε περιοχές της βόρειας Γάζας όπου είχε κηρύξει το τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο. Στη βόρεια και νότια Γάζα, τουλάχιστον 70 αεροπορικά πλήγματα και χερσαίες επιθέσεις έγιναν το τελευταίο 24ωρο. Ο στρατός ισχυρίζεται ότι σκότωσε Παλαιστίνιους μαχητές στη ανατολική Ράφα και τη Τζαμπάλια, ανάμεσά τους και ανώτερο στέλεχος της ισλαμικής Jihad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης