Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι Ουκρανοί χειριστές drones είναι η νέα παγκόσμια απειλή – Ποια σχέση έχει το αιφνιδιαστικό ταξίδι Blinken στο Κίεβο

Γιατί οι Ουκρανοί χειριστές drones είναι η νέα παγκόσμια απειλή – Ποια σχέση έχει το αιφνιδιαστικό ταξίδι Blinken στο Κίεβο
Τα drones άλλαξαν όλα τα δεδομένα στην στρατιωτική τεχνολογία, όπως φάνηκε και στον πόλεμο της Ουκρανίας - Μεγάλη σημασία δεν έχουν τόσο τα ίδια τα FPV όσο οι χειριστές και η πολεμική εμπειρία που διαθέτουν
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί χειριστές drones με εμπειρία μάχης θα είναι η νέα μεγάλη παγκόσμια απειλή καθώς θα είναι περιζήτητοι από αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες αλλά και από τρομοκρατικά δίκτυα.
Αυτό τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του «Κέντρου για Ολοκληρωμένες Μη Επανδρωμένες Λύσεις» Dmitry Kuzyakin που εξηγεί πως η πολεμική εμπειρία των Ουκρανών χειριστών drones μπορεί να μεταδοθεί ως ασθένεια σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Η μεταφορά της επιχειρησιακής εμπειρίας των χειριστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV από τα ουκρανικά στρατεύματα σε αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και όχι μόνο θα είναι βασικός παράγοντας της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής», δήλωσε στο Sputnik ο Kuzyakin.

Θα μεταφέρουν την πολεμική εμπειρία τους σε ολόκληρο τον κόσμο

«Η διάχυση ενός τεράστιου αριθμού Ουκρανών στρατιωτών με εμπειρία μάχης σε συστήματα FPV σε όλο τον κόσμο τελικά θα οδηγήσει σε αύξηση της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής.
Είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη διεθνή ασφάλεια.
Μπορεί ήδη να μεταφέρουν την πολεμική εμπειρία τους σε στρατιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ», είπε ο Kyzyakin.

Σημασία έχει η πολεμική εμπειρία

Ο ειδικός υπενθύμισε ότι κατά την τελευταία του επίσκεψή του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις παραγωγής drones λόγω του γεγονότος ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εκτενή εμπειρία με τη χρήση μαχητικών FPV.
Το ίδιο το FPV drone δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνογνωσία.
Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε χώρα από τις ΗΠΑ μέχρι τη Σομαλία μπορεί να παράγει drones...
Το να έχεις εμπειρία μάχης όμως είναι πολύ διαφορετικό, κανείς στον κόσμο εκτός από τη Ρωσία και την Ουκρανία δεν την έχει στην πραγματικότητα», τόνισε.

Ο Blinken πήγε στην Ουκρανία για να προσλάβει χειριστές drones

Ο Kuzyakin πιστεύει πως οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των Ουκρανών χειριστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV από τις πρώτες γραμμές για την εκπαίδευση των αμερικανικών στρατευμάτων.
«Είναι εμπειρία μάχης όχι σε πεδίο δοκιμών, αλλά στο αίμα και στη λάσπη.
Είναι η εμπειρία της επιβίωσης και της νίκης.
Και το πιο σημαντικό, η εμπειρία της αποτυχίας και της απώλειας.
Εκτός από οτιδήποτε άλλο, ο Blinken ήρθε για χειριστές drones FPV, οι οποίοι θα προσληφθούν από αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες για να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν αμερικανούς στρατιώτες», συνόψισε ο Kuzyakin.
Το Κέντρο για Ολοκληρωμένες Μη Επανδρωμένες Λύσεις είναι μια ρωσική επιχείρηση που ειδικεύεται στα συστήματα FPV.
Εκτός από την παραγωγή drones, εκπαιδεύει χειριστές και μελετά UAV που έχουν κατασχεθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.
Πρόσφατα, οι ειδικοί του κέντρου ανέπτυξαν το κορυφαίο drone «Joker» ικανό να καταρρίπτει εχθρικά UAV.

Η Ρωσία έφερε επανάσταση με τα drones

Τα drones έχουν φέρει επαναστατικές αλλαγές στη στρατιωτική τεχνολογία ενώ η Ρωσία τα χρησιμοποιεί κατά κόρον προκαλώντας τεράστιες απώλειες στις ουκρανικές ένοπλες.
Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο περιστατικό στο Donetsk.
Ρώσοι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV έπληξαν ένα αμερικανικής κατασκευής όχημα πεζικού Bradley κοντά στο χωριό Solovyevo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), δήλωσαν οι περιφερειακές δυνάμεις ασφαλείας στο TASS.
«Ένα άλλο όχημα μάχης πεζικού Bradley χτυπήθηκε από τους χειριστές drones μας FPV κοντά στην Avdeyevka, κοντά στο Solovyevo», είπε η πηγή.
Σύμφωνα με το Tass, τα μέλη του πληρώματος του τεθωρακισμένου οχήματος τραυματίστηκαν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης