Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan για Γενοκτονία Ποντίων: Σαν σήμερα ανάψαμε τον πυρσό της ανεξαρτησίας, μπήκε το πρώτο τούβλο μιας ισχυρής Τουρκίας

Erdogan για Γενοκτονία Ποντίων: Σαν σήμερα ανάψαμε τον πυρσό της ανεξαρτησίας, μπήκε το πρώτο τούβλο μιας ισχυρής Τουρκίας
«Το πνεύμα της 19ης Μαΐου είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του έθνους», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης
Με αιχμές για την μικρασιατική καταστροφή ως «ημέρα ξεσηκωμού ενάντια στην εχθρική κατοχή» αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan στην 19η Μαΐου που για την χώρα μας είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ για τους Τούρκους η 19η Μαΐου  είναι ημέρα Μνήμης του Kemal Ataturk καθώς και Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού.
Στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει μεταξύ άλλων πως στις 19 Μαΐου 1919 μπήκε «το πρώτο τούβλο για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας».
«Αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που αναδύεται από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».
«Ο πυρσός της ανεξαρτησίας, που άναψε στη Σαμψούντα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία με την Αμάσεια, το Ερζερούμ, τη Σεβάστεια και στη συνέχεια την Άγκυρα», σημειώνει στο μήνυμά του.
«Το πνεύμα της 19ης Μαΐου είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του έθνους.
Το πνεύμα αυτό κρύβει το νόημα του να στέκεσαι απέναντι στις δυσκολίες, να αγωνίζεσαι μαζί με επιμονή, πίστη και αποφασιστικότητα.
Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ανάπτυξη, μεγέθυνση και ενδυνάμωση που η χώρα μας έχει επιταχύνει παρά τις κάθε είδους πιέσεις και προκλήσεις, μόνο αν αγκαλιάσουμε το πνεύμα, την ουσία, τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου», προσθέτει στο μήνυμά του το οποίο ακολουθεί:

«Αγαπητό έθνος, αγαπητή νεολαία,

Η 19η Μαΐου 1919, η οποία ξεκίνησε στη Σαμψούντα πριν από 105 ακριβώς χρόνια και στέφθηκε με νίκη ο Εθνικός μας Αγώνας, είναι η ημερομηνία κατά την οποία μπήκε το πρώτο τούβλο για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας.
Αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που αναδύεται από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας.
Σε συνέχεια αυτής της διαδικασίας, κατά την οποία το έθνος μας ξεκίνησε έναν ολοκληρωτικό αγώνα για την ύπαρξη αποκαλύπτοντας την αντίστασή του ενάντια στην αιχμαλωσία, άρχισε ο αγώνας για την ύπαρξη και τον αφανισμό, ο οποίος ενσωματώθηκε με τις κραυγές ανεξαρτησία ή θάνατος.
Ο πυρσός της ανεξαρτησίας, που άναψε στη Σαμψούντα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία με την Αμάσεια, το Ερζερούμ, τη Σεβάστεια και στη συνέχεια την Άγκυρα.

Το πνεύμα της 19ης Μαΐου είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του έθνους.

Το πνεύμα αυτό κρύβει το νόημα του να στέκεσαι απέναντι στις δυσκολίες, να αγωνίζεσαι μαζί με επιμονή, πίστη και αποφασιστικότητα.
Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ανάπτυξη, μεγέθυνση και ενδυνάμωση που η χώρα μας έχει επιταχύνει παρά τις κάθε είδους πιέσεις και προκλήσεις, μόνο αν αγκαλιάσουμε το πνεύμα, την ουσία, τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου.
Με μια τέτοια συνείδηση και αυτοπεποίθηση, εσείς, που είστε οι ήρωες του νέου τουρκικού αιώνα, θα πρέπει να αγκαλιάσετε την ιστορία σας, το παρόν σας, να μείνετε ενωμένοι μεταξύ σας και να αναπτύξετε τον αδελφικό σας νόμο μεταξύ σας.
Συγχαίρω τον εορτασμό της 19ης Μαΐου για τον Ataturk, την Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού, τους νέους μας και το αγαπημένο μας έθνος, και για άλλη μια φορά με σεβασμό μνημονεύω όλους τους ήρωες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, ιδιαίτερα τον Γκαζί Mustafa Kemal».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης