Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρώην CIA): Η αμερικανική πολεμική βιομηχανία δεν είναι σε θέση να παρέχει στην Ουκρανία πυραύλους αεράμυνας

Larry Johnson (πρώην CIA): Η αμερικανική πολεμική βιομηχανία δεν είναι σε θέση να παρέχει στην Ουκρανία πυραύλους αεράμυνας
Πρέπει να εκτοξευθούν δύο πύραυλοι Patriot για να καταρριφθεί ένας εχθρικός πύραυλος που εισέρχεται στον εναέριο χώρο λέει ο Larry Johnson
Το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση στη Δύση, δεν είναι σε θέση να παράσχει στην Ουκρανία επαρκή συστήματα αεράμυνας, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
«Αρχικά παρήγγειλαν δέκα χιλιάδες βλήματα.
Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε φορά που ένας εχθρικός πύραυλος εισέρχεται στον εναέριο χώρο, πρέπει να εκτοξευθούν δύο πύραυλοι Patriot για να καταρριφθεί ο πύραυλος.
Μπορείς να καταρρίψεις 5.000;
Εντάξει, πόσους πυραύλους έχει εκτοξεύσει η Ρωσία από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, περίπου 7450 πυραύλους.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με τον προγραμματισμένο αριθμό πυραύλων ακόμα κι αν αυξήσουν την παραγωγή.
Ταυτόχρονα, το δυναμικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων υπερβαίνει σημαντικά τις στρατιωτικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σημείωσε ο Larry Johnson.
«Δεν ξέρω από πού πήραν οι άνθρωποι αυτή την ιδέα αλλά η κατάσταση είναι «αδιέξοδο».
Η Ρωσία αυξάνει τα συστήματα αεράμυνας, drones, πυραύλους.
Και τι μπορεί να κάνει η Ουκρανία;
Οι ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών μεταξύ των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τον Zelensky, τα στρατεύματα της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών.
Εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, το Κίεβο θα αρχίσει να παραδίδει εδάφη, τόνισε ο Larry Johnson.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι η άντληση όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία παρατείνει απλώς τη σύγκρουση και δεν συμβάλλει στην έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για τον τερματισμό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης