Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία ενεργοποίηση του Άρθρου 5, εάν Δυτικοί στρατιωτικοί σκοτωθούν στην Ουκρανία

Καμία ενεργοποίηση του Άρθρου 5, εάν Δυτικοί στρατιωτικοί σκοτωθούν στην Ουκρανία
Πολλά κράτη έχουν στείλει στρατιωτικούς για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς λέει η πρωθυπουργός της Εσθονίας
Δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ ούτε να βομβαρδίσουμε τη Ρωσία, εάν σκοτωθούν Δυτικοί στρατιωτικοί που έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τον ουκρανικό στρατό λέει η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι εάν κάποιος τραυματιστεί στην Ουκρανία, αυτοί που έστειλαν τα στρατεύματα τους θα πουν: Αυτό εμπίπτει στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Ας βομβαρδίσουμε τη Ρωσία. Δεν λειτουργεί έτσι, δεν συμβαίνει αυτόματα» λέει μιλώντας στους Financial Times η Kallas.
Όπως λέει, αρκετά δυτικά κράτη έχουν στείλει στρατιωτικές δυνάμεις για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς, αλλά τα κράτη αυτά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους θανάτους των πολιτών τους στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι αναφορές στη Δύση σχετικά με μια άμεση εμπλοκή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αν και πρόσφατο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera υποστήριζε πως στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ οι ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν μια δήλωση, στην οποία θα επισημαίνεται η άρνηση άμεσης επέμβασης τους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης