Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Εξωφρενική η καταδίκη Netanyahu από το Διεθνές Δικαστήριο - Τον εξισώνουν με ναζιστικά τέρατα - Ιστορική ντροπή

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Εξωφρενική η καταδίκη Netanyahu από το Διεθνές Δικαστήριο - Τον εξισώνουν με ναζιστικά τέρατα - Ιστορική ντροπή
«Ο Εισαγγελέας αναφέρει στο ίδιο πνέυμα τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ δίπλα στα πονεμένα ναζιστικά τέρατα της Hamas»« επισημαίνει ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ
Λάβρος ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Israel Katz κατά της απόφασης καταδίκης του Netanyahu, ως εγκληματία πολέμου, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστηρίο της Χάγης.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας χαρακτηρίζει την απόφαση εξωφρενική, διότι, όπως τονίζει «ο Εισαγγελέας αναφέρει στο ίδιο πνεύμα τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ δίπλα στα ναζιστικά τέρατα της Hamas – μια ιστορική ντροπή που θα θυμάται για πάντα».
«Σκοπεύω να μιλήσω με υπουργούς Εξωτερικών κορυφαίων χωρών σε όλο τον κόσμο για να τους παροτρύνω να αντιταχθούν στην απόφαση του Εισαγγελέα και να δηλώσω ότι ακόμη και αν εκδοθούν εντάλματα, δεν σκοπεύουν να τα επιβάλουν εναντίον Ισραηλινών ηγετών», προαναγγέλλει ο Katz.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Israel Katz στο Twitter:


«Η εξωφρενική απόφαση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης είναι μια ανεξέλεγκτη μετωπική επίθεση στα θύματα της 7ης Οκτωβρίου και στους 128 ομήρους μας στη Γάζα.
Ενώ οι δολοφόνοι και οι βιαστές της Hamas διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά των αδελφών και των αδελφών μας, ο Εισαγγελέας αναφέρει στο ίδιο πνεύμα τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ δίπλα στα ναζιστικά τέρατα της Hamas – μια ιστορική ντροπή που θα θυμάται για πάντα.
Έχω δώσει εντολή για την άμεση ίδρυση ειδικού κέντρου διοίκησης στο Υπουργείο Εξωτερικών, με όλες τις επαγγελματικές οντότητες, με στόχο την καταπολέμηση της απόφασης που αποσκοπεί κυρίως να δεσμεύσει τα χέρια του Ισραήλ και να το εμποδίσει να ασκήσει το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα.
Σκοπεύω να μιλήσω με υπουργούς Εξωτερικών κορυφαίων χωρών σε όλο τον κόσμο για να τους παροτρύνω να αντιταχθούν στην απόφαση του Εισαγγελέα και να δηλώσω ότι ακόμη και αν εκδοθούν εντάλματα, δεν σκοπεύουν να τα επιβάλουν εναντίον Ισραηλινών ηγετών.
Καμία δύναμη στον κόσμο δεν θα μας εμποδίσει να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους μας και να ανατρέψουμε το τρομοκρατικό καθεστώς της Hamas.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης