Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξισώνει το θύμα με τον θύτη

Hamas: Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξισώνει το θύμα με τον θύτη
Η κίνηση αυτή του ΔΠΔ ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίσει τον «πόλεμο εξόντωσης» στη Λωρίδα της Γάζας
Σχετικά Άρθρα
Η Hamas κατήγγειλε την κίνηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά τριών ηγετών της οργάνωσης για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι «εξισώνει το θύμα με τον θύτη».
Το παλαιστινιακό κίνημα ζητά την ακύρωση του αιτήματος του εισαγγελέα.
Οι κατηγορίες που αφορούν τους ηγέτες της Hamas, ανάμεσά τους ο Yahya Sinwar, περιλαμβάνουν την «εξόντωση», «τον βιασμό και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας και την σύλληψη ομήρων ως έγκλημα πολέμου».
Η Hamas ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ ήρθε με «επτά μήνες καθυστέρηση».
Ο Sami Abu Zuhri, ανώτερο στέλεχος της στέλεχος της οργάνωσης, υποστήριξε επίσης ότι η κίνηση αυτή του ΔΠΔ ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίσει τον «πόλεμο εξόντωσης» στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Wasel Abu Yousef, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) δήλωσε από την πλευρά ότι το αίτημα του ΔΠΔ για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά ηγετικών στελεχών της Χαμάς είναι μια «σύγχυση μεταξύ του θύματος και του θύτη».
«Το ΔΠΔ καλείται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον Ισραηλινών αξιωματούχων που συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης