Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει; Τουρκικό Bayraktar πραγματοποίησε αναγνώριση ιρανικών στόχων ενώ έψαχνε για το ελικόπτερο του Raisi - Συναγερμός σε ΝΑΤΟ

Τι συμβαίνει; Τουρκικό Bayraktar πραγματοποίησε αναγνώριση ιρανικών στόχων ενώ έψαχνε για το ελικόπτερο του Raisi - Συναγερμός σε ΝΑΤΟ
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι αυτή η πτήση θα μπορούσε να προσφέρει στην Τουρκία και το ΝΑΤΟ μια μοναδική ευκαιρία να συλλέξουν δεδομένα για την κατάσταση των ιρανικών υποδομών και στρατιωτικών βάσεων
Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar Akıncı, αναζητώντας τον τόπο συντριβής του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου Ibrahim Raisi, διέσχισε τον ιρανικό εναέριο χώρο, πετώντας πάνω από στρατηγικούς στόχους της χώρας.
Η εξέλιξη προκάλεσε αίσθηση σε διεθνές επίπεδο, και όπως ήταν φυσικό και στο ΝΑΤΟ.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το drone πέρασε πάνω από το αεροδρόμιο Khoy, το αεροδρόμιο Tabriz και πολλές ιρανικές στρατιωτικές βάσεις, προκαλώντας μεγάλη προσοχή και ανησυχία στη χώρα.
Το περιστατικό ήταν μια απροσδόκητη εξέλιξη στην περιοχή και τράβηξε την προσοχή του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας, οι οποίες κατάφεραν να αποκτήσουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας ιρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Μια πτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από βασικές ιρανικές εγκαταστάσεις παρέχει πολύτιμες πληροφορίες πληροφοριών που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια.
Η έρευνα για τον τόπο συντριβής του ελικοπτέρου του Ibrahim Raisi έγινε ο επίσημος λόγος για τη διείσδυση τουρκικού drone στον ιρανικό εναέριο χώρο, αλλά το γεγονός της πτήσης πάνω από στρατηγικά αντικείμενα εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι αυτή η πτήση θα μπορούσε να προσφέρει στην Τουρκία και το ΝΑΤΟ μια μοναδική ευκαιρία να συλλέξουν δεδομένα για την κατάσταση των ιρανικών υποδομών και στρατιωτικών βάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης