Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο Szijjarto (Ουγγαρία): Ευρώπη και ΗΠΑ απέτυχαν πλήρως στην Ουκρανία - Αστείο το... 14ο πακέτο κυρώσεων

Κόλαφος ο Szijjarto (Ουγγαρία): Ευρώπη και ΗΠΑ απέτυχαν πλήρως στην Ουκρανία - Αστείο το... 14ο πακέτο κυρώσεων
Παταγώδη αποτυχία των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας κατήγγειλε ο υπ. Εξωτερικών της Ουγγαρίας
Η στρατηγική που αναπτύχθηκε από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ όσον αφορά την ουκρανική σύγκρουση έχει αποτύχει πλήρως, διαμήνυσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto, μιλώντας στο Ίδρυμα Ειρήνης Sasakawa, ένα από τα κορυφαία think tank της Ιαπωνίας.
«Η στρατηγική που έχει αναπτυχθεί από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως απάντηση, ως αντίδραση στον πόλεμο, έχει αποτύχει πλήρως», δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η άποψη των χωρών της παγκόσμιας πλειοψηφίας, όπως μεταδίδει το TASS.

Απέτυχαν παταγωδώς οι κυρώσεις

«Όταν συζητήσαμε το πρώτο πακέτο κυρώσεων πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, έθεσα αυτό το ερώτημα, σχετικά με τους στόχους των κυρώσεων.
Και τότε η απάντηση ήταν η εξής: «Oι στόχοι των κυρώσεων είναι οι εξής: να γονατίσει η Ρωσία, από οικονομικής άποψης, και στη συνέχεια να έρθει πιο κοντά στην ολοκλήρωση αυτού του πολέμου», υπενθύμισε ο Szijjarto.
«Είναι η Ρωσία γονατισμένη οικονομικά; Λοιπόν, είμαστε μακριά από αυτό.
Είμαστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση του πολέμου; Σίγουρα όχι», επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία και ότι οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι «σούπερ υπερήφανες που ξεφορτώθηκαν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους», στην πραγματικότητα τους αγοράζουν έμμεσα.
Ως παράδειγμα, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε τις προμήθειες πετρελαίου από την Ινδία.
«Τώρα συζητάμε το δέκατο τέταρτο πακέτο κυρώσεων. Καταλαβαίνετε;
Έχετε αποτύχει δεκατρείς φορές με το ίδιο πράγμα, δοκιμάστε το δέκατο τέταρτο.
Αυτό είναι λίγο ενάντια στην ουγγρική λογική", δήλωσε ο Szijjarto, αστειευόμενος ότι αυτή η λογική μπορεί να είναι λίγο αμφιλεγόμενη, δεδομένου ότι ένας Ούγγρος εφηύρε τον κύβο του Ρούμπικ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης