Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Η Δύση προετοιμάζεται για περίοδο μακράς αστάθειας μετά τον θάνατο του Raisi

Wall Street Journal: Η Δύση προετοιμάζεται για περίοδο μακράς αστάθειας μετά τον θάνατο του Raisi
Η Δύση προετοιμάζεται για αυξημένη αστάθεια στις διμερείς σχέσεις με την Τεχεράνη, η οποία τώρα μπαίνει de facto σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη νέου προέδρου
Οι δυτικές χώρες προετοιμάζονται για μια μαρκά περίοδο αυξημένης αστάθειας στις σχέσεις τους με την Τεχεράνη μετά τον θάνατο του Ιρανού Προέδρου Ebrahim Raisi και του Υπουργού Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Hossein Amir Abdollahian, από τη συντριβής του προεδρικού ελικοπτέρου.
Ειδικότερα, όπως μεταφέρουν ανώνυμοι δυτικοί αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την ΕΕ στη Wall Street Journal, δεν περιμένουν μεγάλες αλλαγές εξωτερικής πολιτικής από την Τεχεράνη, αλλά είναι προετοιμασμένοι για αυξημένη αστάθεια στις διμερείς σχέσεις με την Τεχεράνη, η οποία τώρα μπαίνει de facto σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Κατά τη γνώμη των αξιωματούχων, η Τεχεράνη θα συνεχίσει να εμβαθύνει τις σχέσεις με τη Μόσχα και το Πεκίνο, να υποστηρίζει το ριζοσπαστικό παλαιστινιακό κίνημα της Hamas και να αναπτύσσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Οι επερχόμενες εκλογές μπορεί να δώσουν στο Ιράν την ευκαιρία να «πάρει μια πιο σκληρή θέση απέναντι στις εξελίξεις στην περιοχή», εκτιμούν οι συνομιλητές της Wall Street Journal.
Σημειώνεται, δε, ότι η προεδρική κούρσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνδυασμό με την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Ιράν μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί από τον θρησκευτικοπολιτικό ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei, ως μια καλή ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Τεχεράνης στο διεθνές στερέωμα.


wsj_iran_west_raisi.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης