Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρήγμα National Rally – AfD για το ευρωκοινοβούλιο μόλις 3 εβδομάδες πριν τις εκλογές – Που σκοπεύει η Le Pen

Ρήγμα National Rally – AfD για το ευρωκοινοβούλιο μόλις 3 εβδομάδες πριν τις εκλογές – Που σκοπεύει η Le Pen
Τόσο το γαλλικό όσο και το γερμανικό κόμμα είναι μέλη της ομάδας Identity and Democracy (ID) στο κοινοβούλιο της ΕΕ, η οποία προβλέπεται να έχει αύξηση της υποστήριξης στις εκλογές του Ιουνίου
Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην ΕΕ και η ακροδεξιά της Ευρώπης φαίνεται να βρίσκεται σε κρίση αφού το National Rally της Γαλλίας δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) της Γερμανίας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Μετά από πρόσφατες δηλώσεις του AfD, δεν θα καθίσουμε μαζί τους κατά την επόμενη θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε στο POLITICO η Caroline Parmentier, δικηγόρος του National Rally και υπεύθυνη τύπου της εκστρατείας της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά της Libération.
Το γαλλικό κόμμα, υπό την ηγεσία της Marine Le Pen, έχει περάσει χρόνια προσπαθώντας να προσελκύσει τους μέσους ψηφοφόρους και να αποστασιοποιηθεί από το ακροδεξιό παρελθόν του, ενώ το AfD έχει ολοένα και πιο σκληρές απόψεις.
Τόσο το γαλλικό όσο και το γερμανικό κόμμα είναι μέλη της ομάδας Identity and Democracy (ID) στο κοινοβούλιο της ΕΕ, η οποία προβλέπεται να έχει αύξηση της υποστήριξης στις εκλογές του Ιουνίου.
Η Parmentier δεν διευκρίνισε εάν το National Rally σχεδίαζε να αποχωρήσει από την ID ή εάν θα επιδίωκε την αποβολή του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος.
«Αυτό δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην ταυτότητα σε μελλοντική θητεία, καθώς έχουμε αρκετές στηρίξεις για να διατηρήσουμε την πολιτική μας ομάδα», είπε μία σύμβουλος της Le Pen, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Έχουμε ενημερώσει τους συμμάχους μας ότι δεν επιθυμούμε να καθίσουμε μαζί τους [AfD] στον σχηματισμό της επόμενης ομάδας».

Οι διαφορές

Εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο κατά πόσο θα επηρεαστεί το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Μέχρι τώρα ID δείχνει να παίρνει την τέταρτη στις εκλογές της ΕΕ, αλλά μόλις μία έδρα πίσω από τους φιλελεύθερους του Renew.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν εάν αυτά τα δύο κόμματα χωριστούν.
Η γαλλική απόφαση ακολουθεί μια συνέντευξη με τον Maximilian Krah στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στην οποία ο επικεφαλής υποψήφιος του AfD είπε ότι «δεν θα έλεγε ποτέ ότι όποιος φορούσε στολή των SS ήταν αυτόματα εγκληματίας», μια αναφορά στον Γερμανό μυθιστοριογράφο Günter Grass που παραδέχτηκε αργά στη ζωή του ότι είχε ενταχθεί στα Waffen-SS ως έφηβος.
Ένας βοηθός του Krah είπε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει γιατί δεν ήξερε τι σκόπευε να κάνει η γαλλική αντιπροσωπεία.
«Δεν θεωρούμε τον Günter Grass εγκληματία», πρόσθεσε ο βοηθός.
Ένας αξιωματούχος της ομάδας ID, στον οποίο δόθηκε η ανωνυμία για να μιλήσει, είπε: «Μπορούμε επίσης να διαβάσουμε αυτή την απόφαση ότι λέει ότι το γαλλικό RN θέλει να πάει στη μη συνδεδεμένη ομάδα επειδή δεν θέλουν να εργαστούν περισσότερο με την ταυτότητα .
Αυτό θα μπορούσε…θα μπορούσε να είναι αρκετά επιβλαβές για τη γαλλική αντιπροσωπεία».
Μέχρι τώρα οι αποφάσεις παίρνονταν πάντα με κοινή συμφωνία μεταξύ όλων των εθνικών αντιπροσωπειών, μία από τις οποίες είναι η γαλλική αντιπροσωπεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης