Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό διετίας η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο 2024

ΗΠΑ: Σε υψηλό διετίας η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο 2024
Το άλμα στη δραστηριότητα υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε στα μισά του β' τριμήνου.
Σε υψηλό διετίας σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Μάιο, κάτι που υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός αγαθών θα μπορούσε να αυξηθεί τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την S&P Global, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις ΗΠΑ, που παρακολουθεί τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, εκτινάχθηκε στις 54,4 μονάδες αυτόν τον μήνα.
Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 και ακολούθησε την οριστική αποτύπωση 51,3 μονάδων τον Απρίλιο.
Μια ένδειξη πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει επέκταση στον ιδιωτικό τομέα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα παρέμενε σχεδόν αμετάβλητος στο 51,1. Η αύξηση οφείλεται στον τομέα των υπηρεσιών, με τον PMI υπηρεσιών να σημειώνει άνοδο στις 54,8 μονάδες, από 51,3 τον Απρίλιο. Ο μεταποιητικός PMI ανήλθε στις 50,9 μονάδες από 50,0 τον περασμένο μήνα.
Το άλμα στη δραστηριότητα υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε στα μισά του β' τριμήνου.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,6% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, συγκρατούμενο σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των εισαγωγών για την κάλυψη της ισχυρής εγχώριας ζήτησης.
Τα λεγόμενα "σκληρά" στοιχεία για τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένων των λιανικών πωλήσεων, των εκκινήσεων κατοικιών και των αδειών, καθώς και της βιομηχανικής παραγωγής, υποδηλώνουν ότι η οικονομία έχασε περαιτέρω δυναμική στις αρχές του β' τριμήνου. Η αγορά εργασίας επιβραδύνεται επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης