Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC: Οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι θα χάσουν εδάφη για να υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία

ABC: Οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι θα χάσουν εδάφη για να υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία
Ουκρανός συνταγματάρχης που μίλησε στο ABC, τόνισε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει με συνομιλίες και μια επακόλουθη ειρηνευτική συμφωνία, όπως και κάθε άλλη παρόμοια σύγκρουση
Σχετικά Άρθρα
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναγνωρίζουν ότι το Κίεβο μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσει στην απώλεια εδαφών προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, ανέφερε το ABC επικαλούμενο τον διοικητή της 57ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας, συνταγματάρχη Alexander Bakulin.
Σύμφωνα με τον Bakulin, ο πόλεμος θα τελειώσει με συνομιλίες και μια επακόλουθη ειρηνευτική συμφωνία, όπως και κάθε άλλη παρόμοια σύγκρουση.
Το τηλεοπτικό κανάλι σημειώνει ότι ο Bakulin φαίνεται έτοιμος να δεχτεί ότι η Ουκρανία θα πρέπει να συμφωνήσει σε εδαφικές παραχωρήσεις, όπως έκανε η Φινλανδία κατά τη σοβιετική εποχή.
«Ναι, έχασε κάποια εδάφη. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα και η Ρωσία δεν κοιτάζει καν προς αυτή την κατεύθυνση.
Είμαστε σε παρόμοια θέση, αλλά ελπίζω ότι δεν θα χάσουμε τη γη μας», είπε ο Ουκρανός συνταγματάρχης.

«Οι Ρώσοι έχουν συνεχείς επιτυχίες»

Ο Bakulin πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην πρώτη γραμμή, αλλά ο ρωσικός στρατός «συνεχίζει να έχει επιτυχίες» στην περιοχή του Kharkiv.
Σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση για τις ουκρανικές δυνάμεις παραμένει «σχετικά δύσκολη», επειδή οι μάχες συνεχίζονται, ενώ η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη παραδοθεί.
Προηγουμένως, ο Ουκρανός γενικός διοικητής είπε ότι υπάρχει κίνδυνος οι Ρώσοι να παρακάμψουν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή στο Kharkiv.
Το Κίεβο παραδέχεται ότι η κατάσταση εκεί είναι εξαιρετικά τεταμένη.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει πως οι αποστολές όπλων από τη Δύση και η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση και δεν αλλάζουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης