Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που καλεί το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Rafah θα ενισχύσει την Hamas

Βρετανία: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που καλεί το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Rafah θα ενισχύσει την Hamas
Υπέρ του Ισραήλ τάσσεται η Βρετανία
Η βρετανική κυβέρνηση έχει ασκήσει κριτική εναντίον του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔ) που ζητάει από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική του επιχείρηση στην πόλη Rafah της νότιας Γάζας με το αιτιολογικό ότι η απόφαση θα ενισχύσει την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Hamas.
Το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών διέταξε την Παρασκευή (24/5) το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Rafah, όπως είχε ζητήσει η Νότια Αφρική.
"Ο λόγος που δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός είναι επειδή η Hamas απέρριψε μια πολύ γενναιόδωρη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων από το Ισραήλ.
Η παρέμβαση αυτών των δικαστηρίων--περιλαμβανομένης της σημερινής (Σ.τ.Σ: χθες, Παρασκευή) από το ΔΔ--θα ενισχύσει την άποψη της Hamas ότι μπορεί να συνεχίσει να κρατάει τους ομήρους και να παραμένει στη Γάζα.
Κι αν συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξει ούτε ειρήνη ούτε λύση των δύο κρατών», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει τις εντολές του, αλλά η απόφασή του αυτή υπογραμμίζει την παγκόσμια απομόνωση του Ισραήλ για τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Γάζα την οποία ξεκίνησε μετά τις επιθέσεις της Hamas στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης