Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Δεν διαφωνούμε με τη χρήση δυτικών όπλων σε ουκρανικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας

Πολωνία: Δεν διαφωνούμε με τη χρήση δυτικών όπλων σε ουκρανικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας
Ο Radoslaw Sikorski σημείωσε επίσης ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τη διαδικασία κλιμάκωσης της έντασης
Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski δεν αντιτίθεται στις επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian (25/5/2024) .
«Εκτός του γεγονότος ότι δεν χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα, η Ρωσία δεν περιορίζεται ιδιαίτερα», υποστήριξε ο Sikorsky, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το επιτρεπτό πλήγμα σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Το να χαράξετε τις κόκκινες γραμμές σας σημαίνει απλώς να καλέσετε τη Μόσχα να προσαρμόζεται συνεχώς στους διαρκώς μεταβαλλόμενους αυτοπεριορισμούς μας».
Ο Sikorski είπε επίσης ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τη διαδικασία κλιμάκωσης της έντασης.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας υπενθύμισε επίσης την προειδοποίηση των ΗΠΑ για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Θα πρέπει αυτό να αρκεί για να καταστήσει απίθανο αυτό το ενδεχόμενο, είπε.
Πρόσθεσε ότι η Κίνα και η Ινδία επίσης δεν ενδιαφέρονται για τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
Μεταξύ των δυτικών χωρών που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τους περιορισμούς στη χρήση τους.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick S. Ryder δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρέχουν βοήθεια στο Κίεβο για τη χρήση αμερικανικών όπλων εκτός Ουκρανίας.
Ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι αποκλείει την προμήθεια πυραύλων cruise Taurus μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, καθώς το Βερολίνο δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο της διαχείρισης στόχων χωρίς να στείλει γερμανικά στρατεύματα στην Ουκρανία – και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια γραμμή. ότι δεν θέλει να περάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης