Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ – 9 νεκροί, απίστευτες καταστροφές και πρωτοφανή black out

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ – 9 νεκροί, απίστευτες καταστροφές και πρωτοφανή black out
Βόρεια του Ντάλας στο Τέξας, ένας ανεμοστρόβιλος σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις νότιες ΗΠΑ σύμφωνα με τις αρχές, από ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Αρκάνσας κατά τη διάρκεια της νύχτας Σαββάτου προς Κυριακή (26/5/2024).
Δυνάμεις διάσωσης εξακολουθούσαν να πραγματοποιούν έρευνες για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από ερείπια κτιρίων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν επίσης εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) καταμέτρησε συνολικά 25 ανεμοστρόβιλους το Σάββατο (25/5).
Βόρεια του Ντάλας στο Τέξας, ένας ανεμοστρόβιλος σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.
«Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί», προέβλεψε στο τηλεοπτικό δίκτυο The Weather Channel, κάνοντας λόγο για «τεράστιες ζημιές».
Ένα τμήμα αυτοκινητόδρομου υπέστη σοβαρές ζημιές από την καταιγίδα, ενώ δεκάδες άνθρωποι κατέφυγαν σε ένα πρατήριο καυσίμων για να προστατευτούν.
1_134.jpg

Χωρίς ηλεκτροδότηση 500.000 σπίτια

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Οκλαχόμα εξαιτίας ενός άλλου ανεμοστρόβιλου, σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Στο βόρειο Αρκάνσας, μια ισχυρή θύελλα σκότωσε δύο ανθρώπους νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τις αρχές.
Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην 108η διοργάνωση του Indianapolis 500, πολύ πιο βόρεια και ανατολικά, με τους διοργανωτές αυτού του θρυλικού αγώνα αυτοκινήτων να ζητούν από τους θεατές να φύγουν από τις εξέδρες.
Σχεδόν 500.000 σπίτια ήταν χωρίς ηλεκτροδότηση το πρωί της Κυριακής στο Τέξας, το Μιζούρι, την Οκλαχόμα, το Κάνσας, το Τενεσί και το Αρκάνσας, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

2_497.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης