Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Οι Ρώσοι θα κατασκευάσουν 4,5 εκατ. βλήματα το 2024 σε σχέση με τα 1,3 εκατ όλης της Δύσης μαζί

Sky News: Οι Ρώσοι θα κατασκευάσουν 4,5 εκατ. βλήματα το 2024 σε σχέση με τα 1,3 εκατ όλης της Δύσης μαζί
Το Sky News ανέφερε ότι κάθε πυρομαχικό κοστίζει στις δυτικές χώρες περίπου 4.000 δολάρια διαμέτρου 155 χλστ. προδιαγραφών του ΝΑΤΟ – αν και αυτή η τιμή ποικίλλει «σημαντικά» ανάλογα με τη χώρα παραγωγής – ενώ στη Ρωσία κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια για την παραγωγή ενός βλήματος 152 χιλιοστών
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσίας (DIB) θα κατασκευάσει και θα ανακαινίσει τρεις φορές περισσότερες οβίδες πυροβολικού από ότι θα παράγει η Δύση το 2024.
Το Sky News, επικαλούμενο έρευνα ανοιχτού κώδικα από την εταιρεία συμβούλων Bain & Company με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε στις 26 Μαΐου ότι οι ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες πιθανότατα θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν 4,5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού το 2024 σε σύγκριση με 1,3 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού που οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες θα παράγουν συλλογικά το 2024.
Το Sky News ανέφερε ότι κάθε πυρομαχικό κοστίζει στις δυτικές χώρες περίπου 4.000 δολάρια διαμέτρου 155 χλστ. προδιαγραφών του ΝΑΤΟ – αν και αυτή η τιμή ποικίλλει «σημαντικά» ανάλογα με τη χώρα παραγωγής – ενώ στη Ρωσία κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια για την παραγωγή ενός βλήματος 152 χιλιοστών.
Ένας ουκρανικός διοικητής πυροβολικού που επιχειρεί στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv είπε στο Sky News ότι οι ρωσικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την περιοχή έχουν πλεονέκτημα βλημάτων πυροβολικού 5 προς 1, αλλά σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να «καταστρέψουν πλήρως» έναν στόχο χρησιμοποιώντας 1 έως 3 οβίδες.
Το Βασιλικό Ινστιτούτο Ηνωμένων Υπηρεσιών (RUSI) ανέφερε τον Μάρτιο ότι η Ρωσία έχει επί του παρόντος περίπου 3.000.000 βλήματα παλαιών πυρομαχικών πυροβολικού στα αποθέματά της, αλλά ότι μεγάλο μέρος τους είναι σε κακή κατάσταση.
Η RUSI και άλλοι δυτικοί αναλυτές εκτίμησαν επίσης ότι η τρέχουσα εγχώρια παραγωγή πυρομαχικών της Ρωσίας δεν επαρκεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επομένως η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει να βασίζεται σε προμήθειες από εταίρους.
Ο Υπαρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής Πληροφορίας της Ουκρανίας, Υποστράτηγος Vadym Skibitskyi ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι η Ρωσία είχε εισαγάγει περίπου 1.500.000 βλήματα από τη Βόρεια Κορέα, αλλά ότι περίπου τα μισά πυρομαχικά δεν λειτουργούσαν και τα άλλα μισά απαιτούσαν αποκατάσταση ή επιθεώρηση πριν από τη χρήση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης