Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φονική κατολίσθηση στην Παπούα - Νέα Γουινέα - Θάφτηκαν ζωντανοί πάνω από 2.000 άνθρωποι

Φονική κατολίσθηση στην Παπούα - Νέα Γουινέα - Θάφτηκαν ζωντανοί πάνω από 2.000 άνθρωποι
Η κατολίσθηση ισοπέδωσε το ορεινό χωριό Kaokalam στην επαρχία Enga
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα  μετά από την τεράστια κατολίσθηση στο βόρειο τμήμα της Παπούα Νέας Γουινέας, ανακοίνωσε η υπηρεσία καταστροφών της χώρας.
Η κατολίσθηση ισοπέδωσε το ορεινό χωριό Kaokalam στην επαρχία Enga - περίπου 370 μίλια (600 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Port Moresby.
Χτύπησε την χώρα του Ειρηνικού περίπου στις 3 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή (6 μ.μ. την Πέμπτη ώρα Ελλάδας) και τα Ηνωμένα Έθνη είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι εκτιμούν ότι 670 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί.
Το εθνικό κέντρο καταστροφών δήλωσε ότι η κατολίσθηση έθαψε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους.
Τα σωστικά συνεργία εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες, κυρίως «εξαιτίας των πτώσεων βράχων».
«Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε κτίρια, κήπους με τρόφιμα και προκάλεσε
σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική γραμμή ζωής της χώρας", δήλωσε αξιωματούχος του εθνικού κέντρου καταστροφών σε επιστολή του προς τα Ηνωμένα Έθνη.
Νωρίτερα, ο Serhan Aktoprak, επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών στη νησιωτική χώρα, δήλωσε ότι ο αριθμός των 670 νεκρών βασίζεται σε υπολογισμούς τοπικών αξιωματούχων ότι περισσότερα από 150 σπίτια είχαν θαφτεί.
Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν 60 σπίτια.
«Υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 670 άνθρωποι [βρίσκονται] κάτω από το χώμα αυτή τη στιγμή», είπε
Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι είναι πιθανό να επηρεάστηκαν από την καταστροφή, δήλωσε νωρίτερα η ανθρωπιστική οργάνωση CARE Australia.
Ανέφερε ότι η περιοχή ήταν «τόπος καταφυγής για όσους εκτοπίστηκαν από [κοντινές] συγκρούσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης