Τελευταία Νέα
Διεθνή

Syrsky (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές θα έχουν νόμιμο ρόλο στην Ουκρανία

Syrsky (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές θα έχουν νόμιμο ρόλο στην Ουκρανία
Οι πρώτες απώλειες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία αναφέρθηκαν στις μάχες κοντά στο Chasiv Yar
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, δήλωσε ότι νομιμοποίησε την έλευση των Γάλλων εκπαιδευτών σε εκπαιδευτικά κέντρα στην Ουκρανία.
«Έχω ήδη υπογράψει έγγραφα που θα επιτρέψουν στους πρώτους Γάλλους εκπαιδευτές να επισκεφθούν τα εκπαιδευτικά μας κέντρα και να εξοικειωθούν με τις υποδομές και το προσωπικό τους».
Αργότερα, το τηλεοπτικό κανάλι BFM ανέφερε, επικαλούμενο το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, ότι το θέμα της αποστολής στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.
«Η εκπαίδευση στο ουκρανικό έδαφος ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν μετά τη διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας, που συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλίας στις 26 Φεβρουαρίου.
Αυτό το θέμα συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο εργασίας με τους Ουκρανούς, ιδίως για την κατανόηση των ακριβών αναγκών τους».
Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας εξήγησε στη συνέχεια ότι είχε αρχίσει να εργάζεται εκ των προτέρων σε έγγραφα για την πρόσληψη ξένων εκπαιδευτών, ώστε να μην χάνεται χρόνος σε «γραφειοκρατικά ζητήματα» στο μέλλον, και ότι οι διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα συνεχίζονται ακόμη.
Στις 20 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Gabrielius Landsbergis, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία σε έναν συνασπισμό με επικεφαλής τη Γαλλία.
Με τη σειρά τους, οι New York Times ανέφεραν ότι η Ουκραια, με φόντο την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων κοντά στην πρώτη γραμμή.
Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ σημείωσε ότι η ανάπτυξη εκπαιδευτών συμμαχίας στην Ουκρανία φαίνεται αναπόφευκτη.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε σε συνέντευξή του στο The Economist στις αρχές Μαΐου ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν η Ρωσία διαπεράσει την πρώτη γραμμή.

Η Ουκρανία καλωσορίζει 200 Γάλλους «στρατιωτικούς εκπαιδευτές», ενώ η Λεγεώνα των Ξένων υφίσταται απώλειες

Στις 27 Μαΐου, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Syrsky νομιμοποίησε επίσημα τις επισκέψεις Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών σε εκπαιδευτικά κέντρα στην Ουκρανία.
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Γαλλίας να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών.
Έχω ήδη υπογράψει έγγραφα που θα επιτρέψουν στους πρώτους Γάλλους εκπαιδευτές να επισκεφθούν σύντομα τα εκπαιδευτικά μας κέντρα και να εξοικειωθούν με τις υποδομές και το προσωπικό τους», ανέφερε ο Syrsky μετά από διαδικτυακές συνομιλίες με τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας.
Εν τω μεταξύ, οι ίδιοι «στρατιωτικοί εκπαιδευτές» βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία:

Οι Γάλλοι της Λεγεώνας των Ξένων σκοτώνονται σωρηδόν

Ένας άλλος Γάλλος μαχητής σκοτώθηκε στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Το σώμα του βρέθηκε σε πεδίο μάχης στην κατεύθυνση του Donetsk.
Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης σε ένα από τα προπύργια της Ουκρανίας.
Ο Γάλλος έφερε έβλημα του Δεύτερου Συντάγματος Ξένων Αλεξιπτωτιστών της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.
Οι πρώτες απώλειες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία αναφέρθηκαν προηγουμένως στις μάχες κοντά στο Chasiv Yar.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αξιωματικός αυτής της μονάδας συνελήφθη κοντά στο Kleshcheyevka.
H Γαλλία δηλώνει επίσημα ότι δεν έστειλε στρατιωτικούς της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης