Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη νεαρών στρατιωτών, ο μέσος όρος είναι 40 ετών

Bloomberg: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη νεαρών στρατιωτών, ο μέσος όρος είναι 40 ετών
Ένας ανώτερος στρατιωτικός, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε αυτή την εκτίμηση στο Bloomberg, λέγοντας ότι η μέση ηλικία των μαχητών είναι 43-45 έτη
Ο μέσος όρος ηλικίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι 40 ετών και άνω, πολλοί από αυτούς είναι εθελοντές, γράφει το Bloomberg.
«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνώ είναι περίπου 40-45 ετών.
Οι νέοι, ειδικά κάτω των 30, είναι σχετικά σπάνιοι», είπε μια πηγή. Ένας ανώτερος στρατιωτικός, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε αυτή την εκτίμηση στο Bloomberg, λέγοντας ότι η μέση ηλικία των μαχητών είναι 43-45 έτη.
Η μείωση της ηλικίας στράτευσης από τα 27 στα 25 δεν βελτίωσε την κατάσταση.
Σε μια χώρα που έχει υποστεί τεράστιες απώλειες με τη μορφή προσφύγων λόγω των μαχών και έχει χιλιάδες εκτοπισμένους, η εύρεση νέων είναι πολύ δύσκολη.
Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, μόνο τα μισά από τα 4,5 εκατομμύρια εκτοπισθέντες έχουν επανεγγραφεί σε νέες διευθύνσεις.
Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι οι μητέρες που έφυγαν από τη χώρα με έφηβους γιους δεν τους στέλνουν πίσω, να καταταγούν στο στρατό ως εθελοντές.
Ο νόμος για την ενίσχυση της κινητοποίησης στην Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία να ενημερώνουν τα στοιχεία τους στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας πρέπει να φέρουν ανά πάσα στιγμή στρατιωτική ταυτότητα και να την προσκομίζουν με το πρώτο αίτημα των υπαλλήλων του στρατολογικού ληξιαρχείου και της αστυνομίας.
Όσοι αρνούνται μπορεί να στερηθούν του δικαιώματος να οδηγούν αυτοκίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης