Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι απέκρουσαν μαζική επίθεση στην Γέφυρα της Κριμαίας με 10 ATACMS – Προέλαση 10 χλμ στο Kharkiv

Οι Ρώσοι απέκρουσαν μαζική επίθεση στην Γέφυρα της Κριμαίας με 10 ATACMS – Προέλαση 10 χλμ στο Kharkiv
Έχουμε καταλάβει έδαφος 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την έναρξη του 2024 είπε ο Ρώσος υπ.Άμυνας Andrey Belousov
Μαζική επίθεση της Ουκρανίας κατά της Γέφυρας της Κριμαίας με 10 πυραύλους ATACMS απέκρουσαν την περασμένη Τετάρτη 29/5 οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Andrey Belousov, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε πως ο ρωσικός στρατός έχει προωθηθεί κατά 10 χιλιόμετρα στην κατεύθυνση του Kharkiv.
Αναφερόμενος στην επίθεση κατά της Γέφυρας της Κριμαίας ο Belousov υποστήριξε ότι η αντίδραση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα όπως είπε, να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές.
«Κυριολεκτικά, προχθές το βράδυ εκδηλώθηκε η πιο μαζική επίθεση με 10 πυραύλους ATACMS κατά της Γέφυρας της Κριμαίας με χρόνο πτήσης λιγότερο των δύο λεπτών.
Όλοι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν.
Το αποτέλεσμα ήταν να σωθούν εκατοντάδες ζωές» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας πως ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να επιτελεί το βασικό του καθήκον, που είναι η προστασία των Ρώσων πολιτών.

Προέλαση στο Kharkiv

Επιπλέον, ο Belousov υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει υποχωρήσει περίπου 10 χιλιόμετρα στην κατεύθυνση του Kharkiv και ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκδιώκουν τους Ουκρανούς από τις θέσεις τους.
«Συνέπεια των ενεργητικών επιχειρήσεων μας σε σημαντικές περιοχές του Khariv, ο εχθρός έχει υποχωρήσει 8 με 9 χιλιόμετρα» ανέφερε ο Belousov, τονίζοντας ότι ο ρωσικός στρατός σημειώνει πρόοδο σε όλες τις κατευθύνσεις του μετώπου.
Όπως είπε ο Belousov κατά τη διάρκεια Συνόδου του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (OTSC), οι ρωσικές δυνάμεις από την αρχή του έτους έχουν καταλάβει 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
«Συνολικά, 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους έχουν περάσει στον έλεγχο του ρωσικού στρατού φέτος» στην Ουκρανία» είπε ο Ρώσος υπουργός, τονίζοντας πως οι δυνάμεις του κατέλαβαν «28 κοινότητες» τον Μάιο.

Aναχαίτισαν πάνω από 1.000 drones και 50 ATACMS

O Belousov είπε ότι μόνο τον Μάιο οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν περισσότερα από 1.000 drones, πάνω από 250 πυραύλους HIMARS και Vampire, 50 πυραύλους ATACMS, πάνω από 80 κατευθυνόμενες βόμβες Hammer και 8 πυραύλους SCALP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης