Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 150 εκατομμυρίων σε Ryanair, Vueling, EasyJet, Volotea στην Ισπανία – Έφεση θα ασκήσουν οι εταιρείες

Πρόστιμο 150 εκατομμυρίων σε Ryanair, Vueling, EasyJet, Volotea στην Ισπανία – Έφεση θα ασκήσουν οι εταιρείες

Οι τέσσερις εταιρείες θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης

Σχετικά Άρθρα

Υπήρξε ένα βαρύ πλήγμα για αρκετές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που δραστηριοποιούνται στην Ισπανία.
Το Υπουργείο Καταναλωτή της χώρας επέβαλε πρόστιμο 150 εκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερις εταιρείες χαμηλού κόστους που χρεώνουν τους επιβάτες για χειραποσκευές και τους υποχρεώνουν να εκτυπώνουν τα εισιτήριά τους, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.
Οι τέσσερις εταιρείες (Ryanair, Volotea, Vueling και easyJet) αντιμετωπίζουν επίσης τη μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους για χρέωση επιπλέον χρέωσης για χειραποσκευή, χρέωση επιλογής θέσης όταν ταξιδεύουν με εξαρτώμενα άτομα (όπως γονείς με παιδιά), λόγω έλλειψης συμβατικής διαφάνειας και απαγόρευσης πληρωμών σε μετρητά.
Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε το 2023 από το γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Καταναλωτικών Υποθέσεων, η οποία ανέλυσε αυτό που έκρινε «καταχρηστικές πρακτικές» μετά από καταγγελίες από ενώσεις καταναλωτών όπως η Facua.
Στη συνέχεια υποβλήθηκε πρόταση κυρώσεων στις τέσσερις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες απάντησαν απαντώντας στις καταγγελίες και μετά από αυτό το στάδιο, έχουν πλέον επιβληθεί πρόστιμο 150 εκατομμυρίων ευρώ, αν και οι αεροπορικές εταιρείες επιμένουν ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει και υπάρχει περιθώριο προσφυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης