Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Borrell (ΕΕ): Δεν έχουμε ούτε μία απόδειξη ότι η Κίνα στέλνει όπλα στη Ρωσία

Παραδοχή Borrell (ΕΕ): Δεν έχουμε ούτε μία απόδειξη ότι η Κίνα στέλνει όπλα στη Ρωσία
Η Κίνα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στέλνει όπλα στη Ρωσία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει στοιχεία για προμήθειες όπλων από την Κίνα στη Ρωσία, παραδέχθηκε ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell σε forum στη Σιγκαπούρη.
«Η Κίνα έχει δεσμευτεί να μην προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία και δεν έχουμε στοιχεία ότι συμβαίνει αυτό», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις στο forum του Shangri-La.
«Αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρο όριο μεταξύ όπλων και μη όπλων, επειδή υπάρχουν πράγματα που μπορούν να είναι διπλής χρήσης», πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο Borrell ισχυρίστηκε ότι εξαρτήματα που κατασκευάζονται σε δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Μεγάλης Βρετανίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Κίνα», εξήγησε.
Το Πεκίνο σημείωσε νωρίτερα ότι η μετατόπιση της ευθύνης από την Ουάσιγκτον για την ανάφλεξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν θα επιλύσει την τρέχουσα κρίση.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin διέψευσε τις κατηγορίες ότι η Κίνα έστειλε όπλα στη Ρωσία.
«Η Κίνα χειριζόταν πάντα τις εξαγωγές στρατιωτικών προϊόντων με συνετό και υπεύθυνο τρόπο και ελέγχει αυστηρά τις εξαγωγές ειδών διπλής χρήσης», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης