Διεθνή

Mearsheimer (Καθηγητής ΗΠΑ): Ο Zelensky έχει σοβαρά προβλήματα λόγω δυσαρέσκειας στην Ουκρανία

Mearsheimer (Καθηγητής ΗΠΑ): Ο Zelensky έχει σοβαρά προβλήματα λόγω δυσαρέσκειας στην Ουκρανία
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Zelensky έχει προβλήματα, μπορώ να δώσω επιχειρήματα: δεν είναι πλέον νόμιμος, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στη χώρα με τον τρόπο που διεξάγονται οι μάχες", ανέφερε ο καθηγητής
O Zelensky αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ειδικά μάλιστα τώρα που εγείρονται θέματα νομιμότητας, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer.
«Στην πολιτική σφαίρα στο Κίεβο, δεν είναι όλα τόσο ξεκάθαρα, νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Zelensky έχει προβλήματα, μπορώ να δώσω επιχειρήματα: δεν είναι πλέον νόμιμος, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στη χώρα με τον τρόπο που διεξάγονται οι μάχες.
«Έχει πραγματικά προβλήματα, δεν ξέρω ποιος από την κυβέρνηση ή το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής στο Κίεβο είναι πιθανός υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει προβλήματα».
Σύμφωνα με τον καθηγητή John Mearsheimer, παραμένει περιορισμένος ο ενθουσιασμός για τη σύγκρουση μεταξύ του γενικού πληθυσμού, καθώς νέοι και ακόμη μεγαλύτεροι άνδρες αιχμαλωτίζονται βίαια για να υπηρετήσουν στο στρατό.
«Νομίζω ότι η στρατιωτική κατάσταση είναι αρκετά απλή, οι Ρώσοι έχουν ένα πλεονέκτημα, το πλεονέκτημά τους έναντι των Ουκρανών αυξάνεται κάθε εβδομάδα και δεν θα ήταν περίεργο αν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καταρρεύσουν αυτό το καλοκαίρι ή αυτό το φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης