Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής δίωξη κατά του Ritter: «Οι ΗΠΑ μου απαγόρευσαν να πετάξω στη Ρωσία» - «Κατέσχεσαν το διαβατήριο μου με εντολή ΥΠΕΞ»

Πρωτοφανής δίωξη κατά του Ritter: «Οι ΗΠΑ μου απαγόρευσαν να πετάξω στη Ρωσία» - «Κατέσχεσαν το διαβατήριο μου με εντολή ΥΠΕΞ»
«Όταν ρωτήθηκαν γιατί, είπαν ότι επρόκειτο για εντολές του State Department» τονίζει για το περιστατικό ο πρώην αξιωματικός της CIA
Την κλιμάκωση των ακραίων μέτρων λογοκρισίας σε όλη τη Δύση καταδεικνύει γλαφυρά η καταγγελία του πρώην αξιωματικού της CIA Scott Ritter, o οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει στο ετήσιο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ως προσκεκλημένος ομιλητής, αλλά υπολόγιζε ... χωρίς το State Department.
«Καθώς επιβιβαζόμουν στην πτήση μου από τη Νέα Υόρκη, με τράβηξαν στην άκρη τρεις αξιωματικοί της CBP, οι οποίοι κατέσχεσαν το διαβατήριό μου. Όταν ρωτήθηκαν γιατί, είπαν ότι επρόκειτο για εντολές του State Department. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες. Οι τσάντες μου αφαιρέθηκαν από την πτήση και με συνόδευσαν έξω από το αεροδρόμιο», τόνισε σχετικά στο κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας Sputnik ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρώην δικαστής Andrew Napolitano, οικοδεσπότης του podcast Judging Freedom, επίσης δεν θα πετάξει στη Ρωσία, ωστόσο, σύμφωνα με τον Ritter, «ακύρωσε το ταξίδι του για εντελώς διαφορετικούς λόγους».
Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου, το θέμα του το 2024 είναι: «Η βάση ενός πολυπολικού κόσμου ως σχηματισμός των νέων σημείων ανάπτυξης».
Προγραμματίζονται συναντήσεις εκπροσώπων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργικών επιχειρήσεων, η Ημέρα Νεολαίας SPIEF, καθώς και τα fora «Medicine Safety», «SPIEF Academy» και «SPIEF Junior»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης