Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αμερικανικό όνειρο πέθανε - Άτακτη υποχώρηση του George Clooney, έχασαν την ισχύ τους οι Αμερικανοί

Το αμερικανικό όνειρο πέθανε -  Άτακτη υποχώρηση του George Clooney, έχασαν την ισχύ τους οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί δεν μπορούν πλέον να απειλήσουν, να καλοπιάσουν, να ντροπιάσουν, να επηρεάσουν κανέναν
Ο George Clooney έκανε πίσω τόσο γρήγορα που κανείς δεν πρόλαβε να το καταλάβει.
Την 1η Ιουνίου, το ίδρυμά του υποσχέθηκε να πιάσει Ρώσους δημοσιογράφους στην Ευρώπη και να τους βάλει φυλακή και χθες ο ηθοποιός εξήγησε ότι «παρεξηγήθηκαν» οι προθέσεις του.
Όπως αναφέρει το RIA Novosti, πριν από λίγες ημέρες, ο διευθυντής νομικών υποθέσεων του προγράμματος Docket του Ιδρύματος Clooney δήλωσε ότι θα κινήσει ποινικές διαδικασίες σε ευρωπαϊκές χώρες εναντίον Ρώσων δημοσιογράφων για «υποκίνηση μίσους» και «εκκλήσεις για γενοκτονία» και θα επιδιώξει την έκδοση κλειστών ενταλμάτων σύλληψής τους.
Δηλαδή, ένα άτομο ήρθε στην Ευρώπη, ανυποψίαστο, για να εργαστεί ή να κάνει διακοπές, και συνελήφθη στα σύνορα. Γιατί; Επειδή έκανε το επαγγελματικό του καθήκον: κάλυπτε τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.
Λέει αυτό που δεν πρέπει να ειπωθεί - ότι ναζί δουλεύουν σε αυτή τη «δημοκρατική χώρα», βασανίζοντας και εκτελώντας ανθρώπους χωρίς δίκη, βομβαρδίζοντας αμάχους  Αυτό δεν το θέλουν τα αφεντικά του Clooney, οπότε ο άνθρωπος που το εκφράζει θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, έτσι δεν είναι;
Έτσι ακριβώς λειτούργησε και με τον Assange, έτσι δεν είναι;
Ίσως ο Clooney παγιδεύτηκε από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία Michael McFaul - φαίνεται ότι κάθε βράδυ φτιάχνει λίστες ανεπιθύμητων ανθρώπων και επινοεί νέες κυρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ο καλλιτέχνης οπισθοχώρησε: «Όσον αφορά τις πρόσφατες αναφορές για τους Ρώσους δημοσιογράφους - κάποιος στο ίδρυμά μας παρεξήγησε.
Εγώ ο ίδιος είμαι γιος δημοσιογράφου».

clooney.JPG

Αδύναμοι οι Αμερικανοί

Σύμφωνα με το RIA Novosti, αυτό που έχει σημασία σε αυτή την ιστορία δεν είναι η προσπάθεια του ηθοποιού να θυμίσει στο κοινό τον εαυτό του, αλλά το γεγονός ότι δεν επηρέασε και δεν μπορούσε να επηρεάσει τίποτα.
Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τους έχει απομείνει κάποια «ήπια δύναμη», ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να απειλήσουν, να καλοπιάσουν, να ντροπιάσουν, να επηρεάσουν.
Έχω δυσάρεστα νέα γι' αυτούς: δεν την έχετε πια.
Ζούμε εδώ στη Ρωσία εδώ και δύο χρόνια χωρίς το χολιγουντιανό θράσος.
Το πρόσεξε κανείς;
Την ίδια στιγμή, όλοι εξακολουθούν να πηγαίνουν στον κινηματογράφο - παρακολουθούν εγχώριες πρεμιέρες, ασιατικές και ευρωπαϊκές ταινίες, κλασικές ταινίες.
Και δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε ένα παιδί γιατί η Μικρή Γοργόνα είναι μια μαύρη γυναίκα, ο Ντάμπλντορ είναι γκέι και η νεράιδα στη Σταχτοπούτα είναι τραβεστί.
Είναι γελοίο για εμάς ότι οι Αμερικανοί πίστευαν ειλικρινά ότι θα νικήσουν τη Ρωσία με τη βοήθεια της φυγής των McDonald's - είναι απλώς ένα μάτσο ανοησίες.
Όλα τα μπιφτέκια και τα μιλκσέικ είναι στη θέση τους, δεν υπάρχει το φωτοστέφανο του «αμερικανικού ονείρου» γύρω τους.
Το επιχείρημα «πώς μπορείς να γράφεις άσχημα πράγματα για τις ΗΠΑ σε ένα macbook;» δεν λειτουργεί πια - γράφουμε ό,τι θέλουμε και σε ό,τι θέλουμε, αναφέρει το RIA.
«Είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία τους- το να ακούμε την προπαγάνδα τους δεν είναι σεβασμός προς τον εαυτό μας.
Και αυτό δεν συμβαίνει σήμερα μόνο στη Ρωσία.

Το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας

Το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας δεν ήρθε στο πεδίο της μάχης, αλλά στα μυαλά δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Πόσες ελπίδες είχε εναποθέσει η Ουάσινγκτον στην ανάδυση μιας μεσαίας τάξης σε διάφορες χώρες.
Υποτίθεται ότι θα ήταν η γιγαντιαία πέμπτη φάλαγγα τους.
Όλοι αυτοί οι hipsters με τα smoothies - υποτίθεται ότι θα ταρακούνησαν τα καθεστώτα στις χώρες τους μέρα και νύχτα και θα χόρευαν στο ρυθμό του Αμερικανού πρεσβευτή.
Η μεσαία τάξη όντως αναπτύχθηκε - στην Αφρική και την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Έμαθε γλώσσες, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και σχεδόν αμέσως κοίταξε μελαγχολικά την Ουάσιγκτον: Γιατί τα κέρδη από τα φαστ φουντ μας ρέουν στη χώρα σας;
Και γιατί καταστρέφετε την εθνική κινηματογραφική βιομηχανία επιβάλλοντας το Χόλιγουντ παντού;
Δεν είναι καιρός να τα διορθώσουμε όλα αυτά;», διερωτάται η αρθρογράφος.
Την περασμένη εβδομάδα, η Washington Post εξέφρασε το παράπονο της παρακμής της ήπιας ισχύος των ΗΠΑ στην Κίνα:
«Οι σημερινοί Κινέζοι προτιμούν τα Starbucks από τα καφεκοπτεία Luckin, αγοράζουν τη Huawei αντί της Apple.
Η κινεζική αγγλόφωνη εφημερίδα Global Times απάντησε αμέσως: Είναι αλήθεια, η αμερικανική «ήπια ισχύς» έχει ξεθωριάσει μετά τη «σκληρή ισχύ» και οι Κινέζοι έχουν απογοητευτεί από το αμερικανικό όνειρο.
«Περνάμε μια παρόμοια διαδικασία, γι' αυτό και κανείς δεν εντυπωσιάζεται από άθλιους αμερικανούς συνταξιούχους όπως ο Clooney.
Ήρθε η ώρα να πάτε σπίτι σας και να πάρετε χάπια.
Και πάρτε το αμερικανικό όνειρο μαζί σας - δεν το χρειαζόμαστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης