Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση ματ από τη Ρωσία: Προωθεί την αποδολαριοποίηση του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική

Κίνηση ματ από τη Ρωσία: Προωθεί την αποδολαριοποίηση του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική
Ο Shchetinin υπογράμμισε ότι διεξάγονται επίσης διαβουλεύσεις με άλλες χώρες, όπως η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα
Η Ρωσία βάζει σε κίνηση το σχέδιο του οικονομικού της επιτελείου για την απο-δολαριοποίηση των εμπορικών σχέσεων με Κούβα, Νικαράγουα, Βενεζουέλα και τα κράτη των BRICS, τονίζει ο Alexander Shchetinin, διευθυντής του Γραφείου Λατινικής Αμερικής του υπουργείου Εξωτερικών.
Ειδικότερα, η Μόσχα εντείνει τις διαπραγματεύσεις με μεγάλο αριθμό κρατών του Παγκόσμιου Νότου στο πλαίσιο της συνάντησης των BRICS και υπάρχουν ιδέες για την εισαγωγή εναλλακτικών πλατφορμών πληρωμών, αποκάλυψε σε συντάκτες ο Ρώσος διπλωμάτης στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).
Ο Shchetinin υπογράμμισε ότι διεξάγονται επίσης διαβουλεύσεις με άλλες χώρες, όπως η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα, με τις οποίες η Ρωσία έχει «κανονικές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις».
Παράλληλα, επισήμανε ότι η Μόσχα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα εθνικά νομίσματα για την αποδολαριοποίηση του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική και ότι σημειώνεται πρόοδος σε αυτόν τον τομέα.
Η 27η διοργάνωση του Οικονομικού Forum της Αγίας Πετρούπολης -θεσμός που εκκίνησε το 1997- πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 136 χώρες.
Το θέμα του φόρουμ είναι «Τα θεμέλια ενός πολυπολικού κόσμου. Η διαμόρφωση νέων τομέων ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης